Sotilas ampui yli 10 ihmistä kuoliaaksi, pitää ihmisiä panttivankeinaan kauppakeskuksessa – näin Suomen suurlähetystö ohjeistaa Thaimaassa olevia

Suomen suurlähetystö ohjeistaa Thaimaassa olevia suomalaisia maailmaa järkyttäneen ampuma- ja panttivankitilanteen osalta.

Suurlähetystö ohjeistaa Twitterissä seuraamaan paikallisten viranomaisten ohjeita ja tiedotteita tapahtumien kulusta. Tilannetta voi seurata englanninkielisillä sivustoilla, kuten Bangkok Postin, Nationin ja Khaosod Englishin nettisivuilla.

Suomalaisturisteja kehotetaan olemaan yhteydessä omaisiinsa. Hätätapauksissa yhteyden voi ottaa suoraan ulkoministeriöön joko puhelimitse tai sähköpostitse.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Entinen sotilas avasi tulen kauppakeskuksessa

Brittilehti Daily Mirror kertoi aiemmin, että välikohtaus on tapahtunut kauppakeskuksen lähellä Nakhon Ratchasimassa, joka on Thaimaan suurimpia kaupunkeja. Kaupunki tunnetaan myös nimellä Korat.

Uutistoimisto AFP:n mukaan terveysviranomaiset ovat vahvistaneet, että ainakin 17 ihmistä on kuollut ja useita on haavoittunut.

Epäilty ampuja on mediatietojen mukaan Thaimaan asevoimien korpraali, joka oli pukeutunut maastopukuun ja kypärään. Hän on käyttänyt asenaan rynnäkkökivääriä. 

Ampuja on yhä vapaalla jalalla.

MTV Uutiset seuraa tapahtumien etenemistä reaaliajassa. Voit lukea lisää tapahtumista täältä.

Lue myös:

    Uusimmat