Mainos

Sotilaat saartoivat Jerevanin keskusaukion

Rynnäkkökiväärein aseistautuneet sotilaat ja kevyet panssarivaunut piirittivät tänään Armenian pääkaupungin Jerevanin keskustassa sijaitsevan Tasavallan aukion. Samanaikaisesti hallitus antoi pidättää useita opposition jäseniä ja syytti heitä väkivaltaisesta vallankaappausyrityksestä.

Maan parlamentissa kansanedustajat päättivät ylivoimaisella ääntenenemmistöllä kumota oppositiojohtaja Vazgen Manukianin ja seitsemän hänen kannattajansa parlamentaarisen koskemattomuuden. Manukian ei itse ollut läsnä parlamentissa eikä hänen olinpaikkaansa tiedetä.

Päivää ennen sotilaiden ja panssareiden ilmestymistä kaduille opposition mielenosoittajat ja mellakkapoliisi olivat ottaneet kiivaasti yhteen. Poliisi ampui ilmaan mielenosoittajien päiden yli näiden tunkeutuessa parlamentin alueelle.

Oppositio ja mielenosoittajat syyttävät Ter-Petrosjania vaalivilpistä sunnuntain presidentinvaaleissa. Ter-Petrosjan voitti vaalit, mutta opposition mukaan hallitus oli väärentänyt vaalitulokset.

Myös vaaleja seurannut Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj sanoi vaaleissa tapahtuneen vakavia rikkomuksia.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.