Mainos

Sote-lakien hyväksyminen siirtymässä syksyyn

Sote-lakien hyväksyminen on siirtymässä syksyyn perustuslakivaliokunnan aikataulujen takia. Alun perin eduskunnan piti hyväksyä lait heinäkuun alussa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo, että hänestä on vaikea ajatella, että eduskunta lähtisi kesälomalle ennen kuin sote-lait on hyväksytty. Sipilän mukaan sote-lakien hyväksymisaikataulu on eduskunnan käsissä.

Eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola kertoo, että perustuslakivaliokunnan lausunto sote- ja maakuntalaeista näyttäisi valmistuvan vasta juhannuksen jälkeisellä viikolla. 

Myöhästymisestä kertoi ensin Uutissuomalainen.

– Yhtälö ei ehkä toimi niin kuin on suunniteltu. Jonkinlainen aikalisä on ehkä pakko ottaa, Paavola arvioi STT:lle.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta lähtee sorvaamaan mietintöään vasta kun perustuslakivaliokunnan lausunto on valmis.

– Jos perustuslakivaliokunnan lausunto tulee vasta juhannusviikon jälkeen ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan pitäisi pystyä saamaan mietintö siitä aikaiseksi, niin se (heinäkuun alku) on mahdoton aikataulu. Näkisin, että se menee syksyyn, syyskuun alkuun, Paavola sanoo.

Eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan vaihtoehtoja on kaksi. Eduskunta päättää sote-paketista, kun se palaa istuntotauolta syyskuun alussa tai eduskunta kutsutaan elokuussa koolle muutamaksi päiväksi.

– Jokin aika sitten ajateltiin, että kaikki olisi valmista eduskunnan osalta 7. heinäkuuta. Sitä taetta ei voi missään tapauksessa antaa, Pekkarinen sanoo Uutissuomalaiselle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja