Sosiaalineuvos lähetyksessä: Minut leimattiin hirviöäidiksi

Seija Järvinen vieraili Studio55.fi-lähetyksessä puhumassa poikansa skitsofreniasta ja sen hoidosta Suomessa.

Sosiaalineuvos Seija Järvinen kertoi läpikäyneensä rankan vaiheen, kun hänen skitsofreniaan sairastunut poikansa pääsi sairaalahoitoon ja sairauteen haettiin syyllistä.

– Ensimmäinen asia, johon törmäsin, oli se että lääkäri viestitti, että minä olen sairastuttanut poikani skitsofreniaan. Sairastuin loppuiäkseni verenpainetautiin, se oli jotakin hirveää. Mietin, olenko minä sairas, kun en voi tajuta, että olisin julma hirviöäiti, Seija Järvinen kertoi Studio55.fi-ohjelmassa.

– Kyllä minä vuosikausia sitä kaivoin ja mietin, mutta vähitellen vuosien mittaan ajattelin, ettei tästä tule mitään. Kyllä minun pitää oppia jollakin tavalla itselleni antamaan anteeksi.

Auttava käsi puuttuu

Järvinen kertoi lähetyksessä, että mielenterveyspotilaan perhettä: isiä, äitejä, siskoja ja veljiä, katsotaan nenän vartta pitkin.

– Kun joku perheessä sairastuu syöpään, naapurit ja tuttavat ojentavat perheelle käden, viestivät myötätuntoa. Mutta kun perheessä joku sairastuu skitsofreniaan tai vastaavaan, niin käden ojentaminen on kaukana.

– Minusta on niin tärkeää, ihan oikeasti, että kun toisen ihmisen kasvoista näkee ja äänestä kuulee, että hänellä on hätä, niin ei passaa alkaa miettiä, että sopiiko minulle vai ei. Silloin pitäisi kyetä ojentamaan kätensä, painotti Järvinen.

Hän itse on antanut auttavan kätensä useille mielenterveysongelmaisille. Ensin hän alkoi auttaa skitsofreniaan sairastunutta poikaansa ja on sittemmin perustanut useita turvakoteja muille mielenterveydellisongelmaisille.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Seija Järvinen kertoi lähetyksessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja