Sosiaali- ja terveysministeri Sarkkinen MTV:n Uutisextrassa: "Vaikea kuvitella, että vasemmistoliitto hyväksyisi työttömyysturvan leikkauksia"

9:20
Katso video: Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen vieraana MTV:n Uutisextrassa.

Vasemmistoliitto ei hyväksy työttömyysturvan leikkauksia osana hallituksen helmikuussa päätettävää työllisyyspakettia. Näin arvioi MTV:n Uutisextrassa vieraillut sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen.

– Minun on vaikea kuvitella, että vasemmistoliiton eduskuntaryhmä tulisi hyväksymään työttömyysturvan leikkauksia ja voisimme lähteä leikkaamaan pitkäaikaistyöttömiltä, Sarkkinen paaluttaa.

Sarkkisen mukaan työttömyysturvan heikennyksillä ei luoda uusia työpaikkoja.

– Me tarvitsemme mieluummin aktiivista elinkeinopolitiikkaa, että meille tulee niitä uusia työpaikkoja. Toisaalta ihmiset tarvitsevat työkykyä ja koulutusta, jotta he voivat ottaa vastaan työpaikkoja, joita on olemassa.

Työllisyyttä voisi ministerin mielestä kohentaa helpottamalla ylivelkaantuneiden asemaa, jotta työtä olisi kannattavaa ottaa vastaan.

Vasemmistoliitto on ehdottanut työllisyystoimeksi myös ase- ja siviilipalveluksen lyhentämistä. Valtiovarainministeriö on arvioinut, että vasemmistoliiton malli toisi 4 700 uutta työllistä vuosikymmenen loppuun mennessä.

Viime viikon budjettiriihen eniten arvostelua herättänyt päätös oli, että hallitus ei tehnyt mitään pidemmän aikavälin työllisyyspäätöksiä. Koko 110 miljoonan euron julkista taloutta vahvistava paketti siirrettiin helmikuun puoliväliin.

Monet asiantuntijat ovat arvioineet, että 110 miljoonaa euroa ei saada kasaan ilman, että esimerkiksi ansiosidonnaiseen kosketaan.

MTV:n haastattelemien hallituslähteiden mukaan työllisyyspaketin kanssa ei voitu edetä nyt syksyllä, koska palkansaajia ei haluttu suututtaa keskustelulla työttömyysturvan muutoksista ennen vaikeaa työmarkkinakierrosta.

Helmikuun neuvotteluista voi ennakoida jo nyt vaikeita.

Koko Uutisextran haastattelu katsottavissa lauantaina kello 19.10.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja