Sony toi Pleikkarin iPhoneen ja iPadiin – PS4 Remote Play nyt ladattavissa

Sony on tuonut Remote Play -tuen Applen iPhonelle ja iPadille osana PlayStation 4:n uusinta ohjelmistopäivitystä. Päivityksen myötä Remote Playta on mahdollista käyttää, jos omistaa iPhone 7:n, kuudennen sukupolven iPadin, toisen sukupolven iPad Pron tai uudemman iPhone- tai iPad-mallin. Lisäksi Remote Playn käyttäminen vaatii PlayStation 4 -konsolin, uusimman ohjelmistopäivityksen konsolille, iOS 12.1 -päivityksen iPhonelle tai iPadille sekä Remote Play -sovelluksen lataamisen App Storesta.

Tällä hetkellä Remote Play mahdollistaa iOS:llä muun muassa:

  • PlayStation 4:n käyttöliittymän käyttämisen puhelimen näytöllä näkyvillä painikkeilla
  • Voice chat -keskusteluihin liittymisen ja keskustelun käymisen puhelimen mikrofonin ja kaiuttimen kautta
  • Tekstin kirjoittamisen puhelimen oman näppäimistön avulla

Rajoittavina tekijöinä Remote Playssa ovat vaatimukset samaan WiFi-verkkoon kuulumisesta ja DualShock 4 -tuen puuttuminen. Toisin sanoen konsolia ei voi ohjailla puhelimesta käsin esimerkiksi bussimatkalla, vaan Remote Play toimii pelkästään saman WiFi-verkon sisällä. Lisäksi konsolia on ohjattava puhelimen näytöllä näkyvillä painikkeilla, eikä esimerkiksi pelaaminen DualShock 4:n avulla onnistu.

Ominaisuutena Remote Play on löytynyt jo aiemmin Sonyn Android-puhelimista, minkä lisäksi se on ollut epävirallisia reittejä pitkin saatavilla myös iOS-laitteille. Päivityksen myötä Sony on kuitenkin ensimmäistä kertaa julkaissut virallisen Remote Play -tuen iOS-laitteille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja