Mainos

Sonera perustaa jättimäisen datakeskuksen Suomeen: Työtä luvassa sadoille

Teleoperaattori Sonera perustaa Helsinkiin Suomen suurimman datakeskuksen.

Yrityksille palveluja tarjoavan keskuksen kapasiteetiksi suunnitellaan vähintään 30 megawattia. Soneran mukaan keskuksen teoreettinen maksimikapasiteetti voisi olla jopa sata megawattia.  

Soneran arvion mukaan datakeskuksen rakentaminen maksaa 130-150 miljoonaa euroa ja se valmistuu loppuvuodesta 2017. Rahoituksesta vastaavat Soneran mukaan institutionaaliset sijoittajat ja muut yhteistyökumppanit.  

Keskuksesta kertoi ensin Helsingin Sanomat. Sonera ei HS:n mukaan vielä paljasta keskuksen tarkempaa sijaintia pääkaupungissa.  

– Sonera investoi uuden strategiansa mukaisesti ydinliiketoimintaansa täydentäviin tai vahvistaviin alueisiin. Datakeskuksen perustaminen on merkittävä askel näiden uusien liiketoimintojen mahdollistamiseksi, sanoo Soneran toimitusjohtaja Valdur Laid yrityksen aamuyöstä julkaisemassa tiedotteessa.  

Keskuksen on Soneran mukaan tarkoitus olla myös Suomen energiatehokkain. Datakeskuksessa käytetään vain uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä ja sen synnyttämä hukkalämpö aiotaan kerätä hyötykäyttöön.  

Datakeskukset ovat suuria tietokone- ja palvelinhalleja, jotka ovat verkon kautta yhteydessä käyttäjien tietokoneisiin.  

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.