Somalian armeija ajoi islamistit ulos tärkeästä kaupungista

Islamilaisiin sharia-tuomioistuimiin perustuvaa järjestelmää kannattavat taistelijat sekä yksittäiset sotaherrat pitävät edelleen hallussaan suurta osaa Somaliasta.

Somalian hallituksen joukot ja islamistitaistelijat ovat ottaneet rajusti yhteen pääkaupunki Mogadishun ja hallintokeskus Baidoan välillä. Bur Hakaban kaupungin asukkaat kertoivat hallituksen sotilaiden ajaneen islamistit ulos strategisesti tärkeästä kaupungista.

- Uhreja on, mutten tiedä kuinka monta, kertoi Al Bayan -islamistijärjestön paikallinen johtaja Mohamed Ibrahim Bilal. -Meidät väijytettiin, ja sen jälkeen meidät on työnnetty ulos kaupungista.

Väliaikaishallitusta vastustava Somalian korkein islamilainen neuvosto ilmoitti julistaneensa sodan Etiopiaa vastaan sen jälkeen, kun Bur Hakaban asukkaat kertoivat nähneensä Etiopian armeijan univormuja hyökkäävien somalialaisjoukkojen riveissä. Somalian hallituksen mukaan maassa ei ole etiopialaissotilaita muutamaa sotilaskouluttajaa lukuun ottamatta.

Islamilaisiin sharia-tuomioistuimiin perustuvaa järjestelmää kannattavat taistelijat sekä yksittäiset sotaherrat pitävät hallussaan suurta osaa Somaliasta. Maan väliaikainen hallitus otti Mogadishun haltuunsa kesäkuussa, mutta joutuu yhä toimimaan Baidoassa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat