Solskjärin viimeinen viikko Manchester Unitedin peräsimessä? Antti Niemi ja Mikael Forssell vyöryttivät kritiikkiä: "Pöyristyttävää!"

5:55
Antti Niemi ja Mikael Forssell analysoivat Manchester Unitedin karmeaa pelaamista Istanbul Basaksehirin vieraana.

Manchester Unitedin pelaaminen on niin karmeassa jamassa, että C Moren studiossa pohdittiin, että Ole Gunnar Solskjär saattaa valmentaa viimeisen pelinsä joukkueen peräsimessä lauantaina Evertonin vieraana.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Seuraikoni Solskjär on häärinyt Unitedin peräsimessä vuodesta 2018, mutta seuran pelillinen prosessi ei ole jalkapalloihmisiä vakuuttanut. United on rämpinyt Valioliigassa pahasti. Kauden kuudesta ottelusta kasassa on vain seitsemän pistettä, ja seura on sarjassa 15:ntenä. Myös tuore Mestarien liigan ottelu keskiviikkona Istanbul Basaksehirin vieraana osoitti Unitedin kouriintuntuvat pelilliset ongelmat.

Basaksehir kairasi 2–1-kotivoiton avausjakson maaleilla. Unitedin taaperruksessa jo ensimmäisten 45 minuutin aikana riitti perkaamista kerrakseen.

– Häkellyttävää pelaamista. Harvoin tällä tasolla näet tuollaisia aivan käsittämättömiä virheitä. Oli muutama tilanne, joissa ei ollut tasapainosta mitään tietoa. Maalivahti ei puhu, ja topparit ovat missä sattuu, C Moren asiantuntija Antti Niemi alusti.

Toinen asiantuntija Mikael Forssell tarjosi vahvaa tulitukea. Keskiössä oli alkuun Basaksehirin tekemä ottelun avausmaali, jossa Unitedin puolustaminen oli surkealla tolalla.

Basaksehirin Edin Visca lähetti pallonriiston jälkeen omalta alueelta pitkän keskityksen keskialueelle. United-pelaajien huomio oli aivan muualla, ja yksin keskialueelle jätetty Basaksehirin konkari Demba Ba pääsi karkaamaan läpi sekä viemään turkkilaiset 1–0-johtoon.

– Tasapaino oli karseaa. Jätät jonkun pelaajan tuonne – tämä on ihan pöyristyttävä tilanne kaikin puolin! Forssell latasi.

Studioisäntä Petri Pasanen totesi, että Unitedin puolustuksen pystyi avaamaan niin, että kun laittoi pitkän pallon, pääsi maalipaikalle.

Ja kuten Niemi jo viittasi, maalivahti Dean Hendersonillakin oli homma hukassa. 

– Maalivahdilla oli pitkä aika kommunikoida, että nyt kaikki ei ole kunnossa. Joku alas sieltä, mieluummin kaksi–kolme pelaajaa, Niemi viittasi avausmaalia edeltäneeseen tilanteeseen.

– Maalivahdin pitäisi aina miettiä, mikä on pahin skenaario, mitä seuraavaksi voi tapahtua, ja sijoittua sen mukaan. Koko ajan pitäisi katsoa sitä, jos me menetämme pallon ja jos tulee pitkä – missä minun pitäisi olla. Tässä kaikki kusee aika karsealla tavalla.

"Onko keskikentällä jalkoja?"

Kehumista ei ollut manchesterilaisten hyökkäyspelaamisessakaan, päinvastoin. Tukia ei tarjottu, ja hyökkäystilanteet menivät monilta osin staattisiksi seisoskeluiksi. Milloin Unitedin pelaaja lähti haastamaan Basaksehirin nippua yksin, milloin roiskaistiin epätoivoinen pallo suoraan vastustajalle.

Forssellin mukaan tuntui siltä, että Unitedilla ei olisi systemaattisia hyökkäysmalleja lainkaan. Esimerkiksi Pep Guardiolan valmentama Manchester City on tässä suhteessa hiottuine yhteispeleineen kuin toiselta planeetalta.

Niemi otti erikseen kiinni Unitedin hyökkääjäkaksikkoon.

– (Marcus) Rashfordin ja (Anthony) Martialin liikkeet eivät ole synkronissa. Jos katsoo hitaita hyökkäyksiä, molemmat ovat viimeisessä linjassa. Ei ole mitään sellaista, että toinen tulisi vähän vastaan tarjoamaan ja toinen yrittäisi katsoa, onko selustassa tilaa. Hirveän staattista.

Kun edes keskikenttään voisi varmasti nojata...

– (Donny) van de Beek, (Juan) Mata, (Bruno) Fernandes, (Nemanja) Matic. Miten he ehtivät edes kääntymään pienessä tilassa, miten he ehtivät tukemaan hyökkäyksiä? Loistavia pelaajia, kaikilla mahtava ura, mutta onko ManU:lla keskikentällä tällä hetkellä jalkoja kääntämään pelejä parempia vastustajia vastaan? Minä en ole ihan varma enää, Niemi sanoi.

"Olisi käyty kurkkuun kiinni"

Petri Pasanen totesi Basaksehir-ottelun jälkeen, että kaikki katseet kääntyvät Unitedin kohdalla yhteen mieheen, päävalmentaja Ole Gunnar Solskjäriin. Pasanen lisäsi, että lauantain Everton-ottelu saattaa olla Solskjärin viimeinen peli.

Antti Niemi komppasi painavalla viestillä.

– Täysin mahdollista. Nuori valmentaja makselee vielä oppirahoja, mutta "Miklun" kanssa muistelimme, minkälaisia pelaajia Manchester Unitedilla on ollut vuosien varrella tuossa joukkueessa – Jaap Stamia, Roy Keanea. Jos he olisivat olleet kentällä katselemassa tuota touhua, niin jumalauta siellä olisi käyty kurkkuun kiinni ja vaadittu kaverilta enemmän.

– Nyt tuossa joukkueessa näyttää siltä, että kukaan ei hymyile, kellään ei ole hauskaa, mutta toisaalta ei vaadita vieruskaverilta tarpeeksi asioita, Niemi paalutti.

Mikael Forssell arvioi, että että flegmaattisesti esiintyvässä Unitedissa odotellaan, että Solskjär lähtee ja joku tulee tilalle.

5:55
Mikael Forssell ja Antti Niemi pohtivat, nähdäänkö Solskjärin viimeinen peli jo viikonloppuna – "Ollaan menty tietyn rajan yli."

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja