Sokeeraava fakta Aleksandr Ovetshkinista, Venäjästä ja Stanley Cup -voitosta – olisitko uskonut?

Vaikka Venäjä on suuri jääkiekon mahtimaa ja tuottanut useita historian maineikkaimpia pelaajia, Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin oli vasta historian ensimmäinen venäläinen kapteeni, joka voitti NHL:n mestaruuden, himoitun Stanley Cupin.

Pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana palkittu Ovetshkin pääsi nostamaan Stanley Cup -kannun päänsä yläpuolelle vuosikausien uurastuksen päätteeksi, kun Washington kukisti Vegas Golden Knightsin finaalisarjassa otteluvoitoin 4–1.

Ovetshkin, 32, on edustanut koko kaudella 2005–2006 käynnistyneen NHL-uransa ajan Washington Capitalsia. Hän nousi jo toisella kaudellaan seuran varakapteeniksi ja on toiminut joukkueen varsinaisena kapteenina sesongista 2009–2010 lähtien. 

Vaikka Washington oli kuulunut monina vuosina runkosarjan kärkijoukkueisiin, pudotuspelimenestys oli jäänyt vuodesta toiseen haaveeksi. Luovuttuaan viime kesänä useista tärkeistä leveyspelaajistaan Capitals painoi tänä vuonna jopa hivenen yllättäen viimeiseen päätyyn asti.

Ovetshkin takoi NHL-kauden aikana komeaa jälkeä ja voitti maalikuninkuuden sekä pudotuspeleissä että runkosarjassa. Pudotuspeleissä hän iski 24 otteluun 15+12=27 tehopistettä ja runkosarjassa 82 otteluun 49+38=87 pinnaa.

MM-kisoista Ovetshkin on urallaan kahminut kolme kultaa, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia.

Lue myös:

    Uusimmat