Mainos

Soininvaara moittii Järventausta ymmärtämättömyydestä

Vihreiden eduskuntaryhmän johtaja Osmo Soininvaara panee ministeri Jussi Järventauksen kannanotot ryhmäkannelaista ymmärtämättömyyden tiliin. Järventaus sanoi alkuviikosta, että hallitus ei anna ryhmäkanteesta lakiesitystä. Pian hallitus kuitenkin näpäytti Järventausta ja ilmoitti, että ryhmäkanneasian valmistelu jatkuu.

Vihreän liiton eduskuntaryhmän puheenjohtajan Osmo Soininvaaran mielestä oikeusministeri Jussi Järventaus (kok.) toimi taitamattomasti ja ymmärtämättömästi, kun hän ilmoitti lehtihaastattelussa, että hallitus ei anna esitystä ryhmäkannelaista.

Soininvaara pani Järventauksen toiminnan lähinnä kokemattomuuden tiliin. Ryhmäkanneasiassa ei hänen mielestään ole aineksia suureen hallituskriisiin. Silti Järventauksen menettelytapa oli hänen mielestään sietämätön; yksi ministeri ei hallitusohjelmaa muuta.
-Onneksi pääministeri palautti hänet ruotuun, kommentoi Soininvaara tänään Vihreän liiton valtuuskunnan kokouksen yhteydessä Jyväskylässä. Järventauksen ajatusta kuluttajasuojan muuttamisesta kannattaa Soininvaaran mielestä kyllä tutkia. Ideana on, että kuluttajaviranomainen voisi maksaa yhden ihmisen oikeudenkäyntikulut. Oikeuden päätöstä pidettäisiin ennakkotapauksena, ja muut samassa asemassa voisivat hakea korvauksia sen perusteella.

Soininvaara pitää asian uutta vaihetta itse asiassa hyvänä. Nyt ryhmäkanneasia etenee. Hän arvosteli, että Järventauksen edeltäjä Kari Häkämies (kok.) pyrki vain viivyttelemään ryhmäkanneasiassa niin, että koko asia menisi yli vaalien. Soininvaara vakuutteli, että pelot amerikkalaisen järjestelmän tulosta Suomeen ovat aiheettomia. Tarkoituksena on vain estää väärinkäytökset. Hän mainitsi kuvitteellisena esimerkkinä, että joku voi varastaa 100 markkaa 10000 ihmiseltä ilman, että joutuu siitä vastuuseen. Yhden ihmisen ei kannata hakea korvausta oikeudessa, ja varas selviää ilman sanktioita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.