Soinin aborttikannanoton kritisointi jatkuu – naisjärjestöt: "Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa tuskin hyväksyttäisiin omia mielipiteitä"

Abortti politiikan välineenä 7:21

Naisjärjestöt pitävät Soinin aborttikannanottoa asiattomana. Järjestön mukaan poliittisten toimijoiden henkilökohtaiset mielipiteet ovat tällaisissa aiheissa aina poliittisia.

Timo Soinin aborttikannanotto herätti viime viikolla myrskyn. Soini ylisti blogissaan Argentiinan senaatin päätöstä hylätä abortin laillistaminen.

Kannanottoa ovat kommentoineet vuorotellen Soinin hallituskumppanit. Naisjärjestöjen keskusliiton mukaan Soinin kommentti on asiaton.

– Tuntuu mahdottomalta, että Suomen ulkoministeri antaa toistuvasti abortinvastaisia näkemyksiään, kun naisten seksuaali- ja lisääntymisterveysoikeudet on yksi Suomen ulkoministeriön prioriteettiteemoista, Naisjärjestöjen keskusliiton pääsihteeri Terhi Heinilä toteaa.

– Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa tuskin hyväksyttäisiin omia mielipiteitä, joten miksi naisten oikeuksissa sallitaan? hän lisää

Naisjärjestöjen mukaan abortteihin ja muihin vastaaviin kysymyksiin liittyvät henkilökohtaiset kommentit ovat aina hyvin poliittisia.

– Tuntuu julmalta, että abortteja vastustamista puolustetaan elämänsuojelua puolustavalla retoriikalla, Heinilä sanoo.

"Sallivalla linjalla saadaan parhaita tuloksia"

Heinilän mukaan Suomessa on sallivan aborttilain ansiosta hyvä tilanne. Hän kehuu suomalaista politiikka seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämisessä.

– Sallivalla ja kouluttavalla linjalla on saatu aikaan parhaita tuloksia, hän summaa.

Lue myös:

    Uusimmat