Mainos

Soini naljaili oppositiolle vaalitentissä: "Ei Attendo tule Ville Niinistön oven taakse"

Ylen ensimmäinen kuntavaalitentti alkoi tavanomaisella väittelyllä sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen valinnanvapausmallista.

Oppositio hyökkäsi, hallituspuolueiden puheenjohtajat puolustautuivat. Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo lupasi hallituksen huolehtivan siitä, että terveydenhuoltoalan yritykset maksavat veronsa Suomeen.  

Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ja Orpo vakuuttivat, että kaikki kritiikki lausunnoilla olevasta valinnanvapausmallista otetaan vakavasti ja lakiluonnosta parannetaan sen pohjalta.  

Orpo sanoi, että kokoomus ajoi valinnanvapausmallia ensin yksin, mutta nyt kaikki puolueet jo hyväksyvät sen. Kaikki kädet eivät kuitenkaan nousseet, kun asiaa puheenjohtajilta kysyttiin.  

– Haluamme tietää, mitä valinnanvapaudella tässä tarkoitetaan, penäsi RKP:n Anna-Maja Henriksson.  

Sipilä painotti, että yksityisiä palveluita voi yrityksen lisäksi tarjota osuuskunta, toiminimi, yhteenliittymä, kolmannen sektorin toimija ja yhdistys. Hänen mukaansa on virheellinen tieto, että yritys valitsisi potilaan. Potilas valitsee itse, hän sanoi.  

– Ei Attendo tule Ville Niinistön oven taa, että me valitsemme sinut potilaaksi, vaan kyllä se on asiakas joka valitsee, ulkoministeri, perussuomalaisten Timo Soini sanoi vihreiden puheenjohtajasta. 

Orpon mukaan sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksessa panostetaan nimenomaan perustasoon.  

– Ruotsissa sisarpuolueenne pitää valinnanvapautta hyvänä, hän sanoi vasemmistoliiton Li Anderssonille.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.