Mainos

Soini: Kansainväliselle yhteisölle on häpeä, että murhaaminen saa jatkua

Suomi on tuominnut tänään ensimmäistä kertaa virallisesti sen, että sotatoimet ovat laajentuneet Aleppossa, humanitaarisia avustussaattueita on ammuttu ja sairaaloita pommitettu.

Presidentti Sauli Niinistö ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta (tp-utva) katsovat, että tilanne on erityisesti Aleppossa sietämätön ja kaupunkia uhkaa humanitaarinen katastrofi.  

Presidentin ja valiokunnan mielestä sodan osapuolten pitää sitoutua tulitaukoon ja humanitaarisen avun perille saamiseen.  

-Venäjän osuus on siinä aivan keskeinen, luonnehti ulkoministeri Timo Soini (ps.) kannanottoa toimittajille eduskunnassa.  

Soinin mielestä on suuri häpeä kansainväliselle yhteisölle, että murhaaminen Syyriassa saa jatkua. Hän sanoo Syyrian johtajan Bashar al-Assadin olevan sotarikollinen, joka murhaa omaa kansaansa. 

-Kun katsotaan, mikä tilanne siellä on ja miten paljon hänen vastuullaan on ihmishenkiä, lienee 300 000, niin milläpä muullakaan nimellä (häntä kutsuisi).  

"Eurooppa-neuvosto pyhitetty Venäjälle"  

Venäjä tukee Syyrian armeijaa. Yhdysvallat keskeytti maanantaina Venäjän kanssa neuvottelut, jotka tähtäsivät tulitauon palauttamiseen Syyriassa.  

Lähes kuukausi sitten maiden ulkoministerit saavuttivat tulitaukosopimuksen, mutta tulitauko rikkoutui viikossa.  

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan seuraava Eurooppa-neuvosto on pyhitetty kokonaan Venäjää koskeville kysymyksille. Neuvosto kokoontuu Sipilän mukaan parin viikon päästä.  

-Siviilejä on kuollut paljon. Nämä toimet pitää ehdottomasti saada siellä loppumaan kansainvälisen yhteistyön kautta. Sopimalla siellä toimijoiden kesken pelisäännöt, Sipilä sanoi.  

Julkisuudessa on kritisoitu Suomen virallisen kannan tulleen hitaasti. Monet muut länsimaat ovat jo aiemmin tuominneet siviileihin kohdistuneet iskut Aleppossa. Soinin mielestä Suomikin on ottanut kantaa moneen kertaan.  

-Olemme olleet ihan etunojassa tässä. Teidän olisi pitänyt kirjoittaa ne kannanotot suuremmalla, hän sanoi medialle.  

1:58

0:43

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.