Mainos

Soile jakoi kuvan kasvojensa ongelmakohdasta Facebookissa: "Tunnen itseni erittäin rumaksi ilman meikkiä"

Soile halusi jakaa kuvansa saadakseen ihmiset huomaamaan, etteivät muut näe heidän vikojaan.

– Minusta on aina tuntunut, että olen vankina kehossani ja joudun salaamaan asioita. Halusin jakaa kuvani innostuksena muille, hetken mielijohteesta sekä siksi, että saisin itseni ja muut huomaamaan, etteivät muut näe vikojasi kuten itse näet.

Soilen kuvassa hän seisoo kotonaan oven edessä. Siinä, missä moni näkee kuvassa vain tavallisen selfien, Soile näkee tummat silmänalusensa.

"Elämäni on erittäin stressaavaa meikkauksen kanssa"

Soile muistaa hämärästi, että hänen silmänympäryksensä alkoivat tummua yläasteikäisenä. Hän ei vieläkään ole sataprosenttisen varma siitä, mikä tummuuden aiheuttaa.

– Elämäni on erittäin rajoittunutta sekä stressaavaa meikkauksen kanssa. Aikaa ei olisi kuunnella pienten lasten kiukkua, kun yritän nopeasti meikata, jotta voimme lähteä esimerkiksi kerhoon tai kauppaan. Aikaa ja rahaa siis menee, ja lisäksi vielä jatkuva meikkaaminen ahdistaa minua. En millään aina jaksaisi, mutta on pakko. Tunnen itseni erittäin rumaksi ilman meikkiä, Soile kuvaa.

Hän ei kuitenkaan liiku ulkona ilman ehostusta. Kesällä kaupassa tai lenkillä suojaa antavat aurinkolasit.

– Häpeän itseäni suuresti, ja minua ahdistaa ihmisten tuijotus, jos he näkevät mustat silmänympärykseni. Helpompi kulkea maskin takana ja olla niin sanotusti ”normaali".

Ihmisten kommentit hämmensivät

”Näyttää, ettei sulla ole kaikki ihan kunnossa.”
”Etkö ole nukkunut yhtään?”
”Onpa mustat silimät!”

Tällaisia kommentteja Soile on saanut ulkopuolisilta. Häntä on myös väsyneenä kutsuttu narkomaanin näköiseksi. Itse hän kuvailee silmiä ”pandan silmiksi”.

Silti Soile halusi julkaista kuvansa suositussa Facebook-ryhmässä. Kuvan ohessa hän kysyy, millainen nainen on kaunis – voiko nainen olla kaunis, jos hänessä on ”jotain vikaa”?

– En oikeastaan odottanut mitään etukäteen, muuta kuin että ihmiset sanoisivat ”no, onpa kyllä mustat, ai kamala”.

Reaktio oli kuitenkin täysin toinen. Moni sanoi, ettei aluksi edes huomannut silmänympäryksiä.

– Se hämmensi minua erittäin paljon. En käsitä, miten niitä ei voisi olla huomaamatta, Soile kuvailee.

– Moni kehui minua myös kauniiksi, kasvojen luita, upeaa ihoa ja hiuksia. Melkein kaikki osallistuivat keskusteluun omalla kuvallaan, jossa kertoivat omasta "ongelmastaan", ja toden totta: en huomannut kenestäkään mitään rumaa, tai heidän mainitsemiaan vikoja. Kauneus on katsojan silmässä.

Moni kertoi omista epävarmuuksistaan: ihon punaisuuden ja pisamien peittelystä, isosta nenästä, ohuista huulista ja aknesta. Soile yllättyi kuvauksista – hänestä jokainen vastannut nainen oli upea.

– Kannattaisi olla useimminkin avoin ja puhua asioista. Jos nämä asiat edelleen häiritsevät elämää, voi niihin miettiä ratkaisua. Itse varmaan pyrin hoidattamaan silmäni.

Jos silmänympäryksiään haluaa peittää, laadukkaista meikeistä on apua. Tummuuteen on olemassa myös plastiikkakirurgisia hoitoja. Ennen kaikkea Soile kuitenkin kannustaisi jokaista hyväksymään ensin itsensä sellaisena kuin on.

– Kukaan ei ole täydellinen, ei kukaan! Meissä jokaisessa on virheemme, valtaosa ihmisistä ei vain näe niitä. Kaikki me olemme silti samalla viivalla. Kulje rohkeasti muista välittämättä.


***

1:05

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.