Mainos

Softenginen muusikot yllättyivät itsekin voitosta

24:17

Tuomo Alarinta, Eero Keskinen, Topi Latukka, Ossi Mäkelä ja Henri Oskár, heistä on Suomen viisuedustaja Softengine koottu. Yhtye voitti lauantaina Ylen Uuden musiikin kilpailun kappaleellaan Something Better. Tänään nuoret miehet joutuivat median pyöritykseen.

Seinäjokelainen Softengine nappasi voiton Ylen Uuden musiikin kilpailusta (UMK) ja pääsee esiintymään Euroviisuihin Kööpenhaminaan. Nuoret miehet olivat vielä tänäänkin ihmeissään voitostaan.

– Tunnelma on aivan mahtava ja sekava, ollaan todella yllättyneitä että näin kävi, sanoo Topi Latukka. Hän on säveltänyt voittokappaleen Something Better.

Voiton myötä alkoi myös mediarumba, joka alkoi yhtyeen jäsenillä jo varhain aamulla.

– Minuuttiaikataululla on menty aamu kuudesta asti, sanoo Topi Latukka ja saa tukea voittokappaleen sanoittaneelta Henri Oskárilta.

– On juostu aina seuraavaan paikkaan, kun aikaisempi haastattelu on loppunut, jatkaa Oskár.

Tammikuussa Softengine solmi levytyssopimuksen Sony Music Finlandin kanssa. Sekä levy-yhtiö että Yleisradio auttavat nyt nuoria median kohtaamisessa.

– Kyllähän sitä on valmennettu ja kuumoteltu, mutta kun ei me sitä voittoa sillä tavalla etukäteen realistisena ajateltu. Kyllähän tämä median kiinnostus aika yllättävää on ollut, sanoo Eero Keskinen. Muiden on helppo yhtyä Keskisen kommenttiin.

– Kaikki mediavalmennus on tullut UMK:n aikana Ylen puolesta ja jonkin verran myös Sonyn puolelta, itse asiassa aika paljonkin nyt, kun saatiin se levytyssopimus, sanoo Latukka.

"Bändimeininki säilyy"

Softengine odottaa euroviisuja jännityksellä, se on yhtyeelle erinomainen näytönpaikka.

– Valtava promohan se on, 100 miljoonaa kuulijaa, ja jos vielä päästään finaaliin asti se on tuplaten se määrä. Toivottavasti saadaan lisää tykkääjiä eri some-kanaviin ja kuuntelijoita, jotka bongaisivat meidät tuosta kilpailusta, sanoo Latukka.

Euroviisujen lavalle yhtye nousee ensimmäisen kerran toukokuun 8. päivä. Mitään suuria muutoksia ei esiintymiseen ole tulossa.

– Jatkamme aika perinteisellä bändimeiningillä. Meidän tyylilajiin ei välttämättä kuulu se, että siellä olisi esimerkiksi tanssijoita tai muita oheishenkilöitä lavalla, sanoo Keskinen.

– Tietysti haaveena olisi saada hieno screeni, valoja ja pyroja ja sellainen iso meininki, sanoo Latukka.

Mutta ennen miljoonayleisölle esiintymistä on yhtyeen esiinnyttävä kotiyleisön edessä Seinäjoen torikeskuksessa ensi lauantaina kello 12:00.

– Siellä soitetaan vähän musiikkia ja pölistään, tuumii Eero Keskinen.

– Oman kaupungin pojat ovat Suomea edustamassa Euroviisuissa. Kyllähän tämä nyt on ihan sairaan iso juttu. Oma äiti on ainakin ylpee, sanoo Henri Oskár.

Eikä äiti varmasti ole ainoa, näistä muusikonaluista kuullaan vielä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.