Softenginen basisti otti ja lähti – laulaja valottaa syitä

Suomea viisuissa edustaneen Softengine-bändin riveissä on tapahtunut muutoksia.

Something Better  -hitillään viisuissa villinnyt Softengine-bändi tiedotti syyskuun alussa, että viisihenkinen bändi muuttuu tulevalla kiertueella nelihenkiseksi. Syynä tähän on se, että bändin basisti Eero Keskinen jätti bändin.

Bändin perjantaina julkaistavalla debyyttialbumilla We Created the World Keskisen soittoa vielä kuullaan, mutta keikkalavoilla häntä ei enää nähdä.

Softenginen laulaja, kitaristi ja säveltäjä Topi Latukka kertoi MTV.fille bändin sisäisistä muutoksista. Latukka kuvailee huomanneensa Keskisessä muutoksia, kun bändi sai julkisuutta.

– Julkisuuden myötä kuvioihin tuli muutakin kun vain musiikkijuttuja, esimerkiksi keikkojen jälkeen nimmareiden jakoa ja sellaista. Julkisuus ei vain ollut basistin juttu, Latukka kuvailee.

Laulaja kertoo, ettei basistin päätös poisjäämisestä tullut täytenä yllätyksenä. Latukka vakuuttaa kuitenkin, ettei muutokseen liity mitään riitoja.

– Oli jo vähän aikaa tuntunut siltä, että tällainen tieto saattaisi tulla. Siinä ei ollut enää niin paljoa sellaista iloista menoa, hän ei nauttinut meiningistä. Bänditreeneissä Eero sitten sanoi meille, että ei välttämättä enää haluaisi olla mukana.

Pikkuhiljaa Softengine on totutellut toimimaan nelihenkisenä ja ensimmäiset keikatkin pienemmällä kokoonpanolla on jo vedetty.

– Ensimmäinen keikka nelistään jännitti kyllä aivan törkeästi. Meillä on kuitenkin homma toiminut ihan hyvin nelistään, joten ainakaan tällä hetkellä emme hae uutta basistia.

Tosin ei ex-basisti Keskinen täysin ole kuvioista kadonnut. Valoteknikoiden töihin keskittyvä muusikko on nimittäin ehtinyt tehdä valoja jo Softenginenkin keikoilla.

Softengine julkaisee perjantaina debyyttialbuminsa We Created the World. Latukka odottaa julkaisua innolla ja jännityksellä.

– Nyt on kyllä ruvennut jännittämään, sillä tajusin vasta hiljattain, että tosiaan levyhän tulee julki jo tällä viikolla. Levy-arvioita on tullut mietittyä, että niitä on varmasti outoa lukea. Emme kuitenkaan ota debyytistä paineita, ei me olla sitä miellyttääksemme tehty.

Lue myös:

    Uusimmat