Snooker-jännäri päättyi jättiyllätykseen – Ronnie O'Sullivanin kommentit puhdasta kultaa: "Se olisi ollut hirvittävä tapa voittaa"

Snookerin Welsh Open päättyi jättiyllätykseen, kun Jordan Brown kaatoi kuusinkertaisen maailmanmestarin Ronnie O'Sullivanin. Pohjoisirlantilainen Brown ratkaisi mestaruuden 74 pisteen sarjallaan ratkaisevassa 17. erässä.

Maailmanlistan sijalla 81 oleva Brown, 33, oli ennen loppuottelua kaatanut turnauksessa jo Mark Selbyn ja Stephen Maguiren. Finaalissa Brown osoitti hermojensa kestävän myös silloin, kun vastassa on kaikkien aikojen ykköspelaaja.

– Tuntuu uskomattomalta. Tämän ymmärtämiseen menee tovi aikaa. Olen aina uskonut itseeni, mutta en silti koskaan ajattelut tämän tapahtuvan, Brown sanoi Guardianin mukaan.

Brownista tuli alimmaksi maailmanlistalla sijoitettu voittaja snookerin ranking-turnauksessa yli 25 vuoteen. Vuonna 1993 Dave Harold voitti Asia Openin ollessaan rankingin sijalla 93.

Brown ei antanut maineikkaan, maailmanlistan kakkosena olevan vastustajansa haitata keskittymistään finaalissa.

– Tiesin, että pelaan pelaan riittävän hyvin. Kun oma peli on kunnossa, sillä ei ole merkitystä, kuka on vastassa. Jos olisin keskittynyt Ronnieen, enkä omaan pelaamiseeni, olisin luultavasti hävinnyt. Hän on niin hyvä ja pystyy jyräämään vastustajansa, joten minun täytyi vain keskittyä omiin aseisiini.

Ottelun ratkaiseva erä oli jo kääntymässä O'Sullivanille, kun hän upotti onnekaan punaisen ja pääsi ensimmäisenä yrittämään sarjan rakentamista. Seuraava sininen ei kuitenkaan uponnut, ja Brown pääsi pälkähästä.

– Pelasin ihan hyvin, eikä ole monia, jotka voittavat minut, kun pelaan niin. Mutta en voisi olla onnellisempi hänen puolestaan, O'Sullivan sanoi.

– Upotin onnekkaan punaisen päätöserässä ja näin pettymyksen hänen silmissään. Se olisi ollut hirvittävä tapa voittaa.

Voitollaan Brown ansaitsi 70 000 punnan eli noin 81 000 euron palkintopotin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja