SM-liigassa riehuu läntinen puhuri – tähtihyökkääjä kiskoi maaleja, SaiPa kriisin partaalla

Jääkiekkoliigassa jyllää läntinen puhuri. Lukko otti jo kuudennen perättäisen voittonsa, kun SaiPa kaatui Raumalla lukemin 6–3.

Lukko tykitti jo avauserässä väkevät tahdit 4–0:aan, kun vuoron perään maaliverkkoa heiluttivat Justin Danforth, Lukas Klok, Robin Press ja Tapio Laakso. Klokin 2–0-osuma upposi helpohkosti tolpan juuresta, joskin maskin takaa, SaiPan maalia vartioineen Karolus Kaarlehdon selän taakse. Pressin siniviivan kupeesta iskemän 3–0-maalin jälkeen Kaarlehto sai tehdä maalilla tilaa Niclas Westerholmille.

Lukon intensiteetin laskettua SaiPa viritteli pienimuotoista kiriä ja kävi kolmannessa erässä jo kahden maalin päässä 3–5-tilanteessa. Isäntien voittoa lappeenrantalaiset eivät kuitenkaan onnistuneet uhittelemaan.

SaiPan osumista vastasivat Tomas ZaborskyJohn Persson ja Robin Salo.

Lukon kanadalainen tähtihyökkääjä Danforth värkkäsi kaksi häkkiä, kun hän osui avauserän ohella myös toisessa erässä. Vili Sopanen tarjoili jälkimmäisessä häkissä namupassin maalin kulmalle.

Lukosta osui myös Roni Sevänen, joka sijoitti illan viimeisen osuman tyhjään maaliin.

Lukko nousi voittonsa myötä tasapisteisiin – 22 pinnaan – sarjakakkosen Kärppien kanssa. SaiPa on peräpäässä kriisin partaalla – sillä on tältä kaudelta seitsemän tappiota ja vain kolme voittoa. Silmukka ja paine päävalmentaja Tero Lehterän ympärillä on heikkojen otteiden jäljiltä kiristymässä.

Kun Sport voitti illan toisessa ottelussa KalPan maalein 2–1, se nousi pois sarjajumbon paikalta peräti neljä sijaa ylöspäin 11:nneksi ja pudotti viimeiselle sijalle SaiPan. Sportin osumat KalPaa vastaan viimeistelivät Paul Geiger ja Niko Kuiri, kun taas kuopiolaisten riveistä osui Aleksi Klemetti.