SM-liigassa jysähti jättiyllätys!

Mikkelin Jukurit järjesti jääkiekon SM-liigassa mehevän yllätyksen murjottuaan Rauman Lukon kotonaan 4–0.

13:ntena SM-liigassa ollut mikkeliläisjoukkue palasi tauon jälkeen kehiin pirteästi ja siirtyi johtoon, kun toinen erä oli vanhentunut kaksi minuuttia ja yhden sekunnin. Tshekkihyökkääjä Simon Stransky karkasi Samuli Piipposen loistavasta pystysyötöstä läpi ja leipoi ensimmäisen liigamaalinsa 18. liigaottelussaan.

Jukurit jatkoi seuraavilla minuuteilla vaarallisten hyökkäysten vyöryttämistä Lukko-maalille ja oli kasvattaa johtoaan ennen erän puoliväliä. Kristian Afanasjev ampui, minkä jälkeen kiekko kimposi Oskari Setäsen torjunnasta Lukko-puolustaja Lukas Klokin hanskaan ja siitä erikoisesti maaliviivalle. Pitkän videotarkistelun jälkeen peliä jatkettiin kuitenkin samoista lukemista, eikä tilannetta tulkittu maaliksi.

Jukurit karkasi kolmannen erän puolivälissä kahdella nopealla maalilla peräjälkeen. Ensin Afanasjev tykitti ylivoimalla kiekon häikäisevästi yläkulmaan ja heti perään Joachim Rohdin kasvatti mikkeliläisjohdon jo 3–0:aan.

Rohdin osui toisen kerran, kun Jukurit pelasi erän lopussa ylivoimaa: rystynosto kaunisteli voittolukemiksi 4–0.

Jukurit-maalivahti Sami Rajaniemi pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä. Illan puhteena oli 17 torjuntaa.

12:nneksi voitollaan noussut Jukurit oli hävinnyt viimeisessä joulutaukoa edeltäneessä pelissään marraskuun lopussa Lukolle Raumalla 3–6.