SM-liigaseura neuvoton mysteeriongelman edessä – omatkin lyttäävät: "Kiekko nousee aina metrin ilmaan"

Lehdistötilaisuus: TPS - KalPa 3:17
Petri Karjalainen ja Tommi Miettinen antoivat suoraa rapaa Gatorade Centerin olosuhteille keskiviikkona.

Turun Palloseuran kotihallissa painitaan mysteerisen ongelman kanssa. Tilanne vaikeuttaa pelaajien tekemistä ja heijastuu myös kotijoukkueen harjoitteluun. 

Keskiviikkona TPS voitti KalPan voittolaukausten jälkeen 3–2. Ottelun päätyttyä sekä KalPan päävalmentaja Petri Karjalainen, että TPS-käskijä Tommi Miettinen roimivat suorasanaisesti Gatorade Centerin olosuhteita.

– Pelialusta ei anna kummallekaan joukkueelle parasta mahdollisuutta pelata hyvää lätkää, kyllä todella huonon jään kanssa tuossa saa pelaajat miekkailla. Toivottavasti siihen saataisi jotakin vastausta, Karjalainen totesi.

Kuopiosta täksi kaudeksi Turkuun päävalmentajatehtäviin siirtynyt Miettinen oli samaa mieltä. Hänen mukaansa ongelma on ollut olemassa jo pidempään ja se vaikuttaa myös arkiseen puurtamiseen. 

– Kyllä me ollaan kärsitty siitä nyt tässä koko ajan, niin harjoittelussa kuin pelaamisessa. Kiekko elää koko ajan ja syöttäminen on vaikeaa. Toivoisin parannusta olosuhteiden puolesta, Miettinen painotti.

Katso valmentajien puheenvuorot pääkuvan videolta!

MTV Urheilu tavoitti TPS-puolustaja Ruben Rafkinin, joka vahvistaa käsityksen Gatorade Centerin jään umpisurkeasta kunnosta. 

– Todella huono. Tosi pehmeä ja epätasainen, Rafkin paaluttaa.

Rafkin sanoo, että tilanne pahenee merkittävästi aina erien loppua kohden. SM-liigaolosuhteisiin riittämätön kunto vesittää erityisesti viimeisten minuuttien ratkaisut.

– Erän lopussa kun saa vaikka ylivoiman, niin yksikään syöttö ei pysy jäässä. Jos kiekkoa käyttää laidassa, niin se nousee aina metrin ilmaan. 

TPS:n harjoitukset tapahtuvat samassa paikassa. Ongelmat ovat läsnä myös jokapäiväisessä tekemisessä. 

– Toisinaan kun pääsee jäälle, se on huono jo kun aloitetaan, välillä ensimmäiset puoli tuntia se on hyvä. Ei se kyllä optimaalinen ole, Rafkin puuskahtaa. 

Neljättä kauttaan TPS:n Liiga-joukkueen takalinjoilla pelaavan Rafkinin mukaan koko joukkue toivoo asiaan ratkaisua ja parannusta. 

Holma: "Ollaan jumpattu"

Gatorade Centerin jään kuntoon liittyvistä kysymyksistä ja ongelmista vastaa TPS:n toimitusjohtaja Aki Holma. Holman mukaan tilanne on toistaiseksi mysteeri. 

– Jos ongelma tarkalleen tiedettäisiin, niin eihän se jää sitten olisi heikkokuntoinen, hän avaa.

Haaste on seurassa ja halliyhtiössä tunnistettu. Toimenpiteitäkin on yritetty. Vuonna 1991 avatun areenan jääongelmista on puhuttu aiempinakin vuosina. Holma ei lähde tässä vaiheessa spekuloimaan, johtuuko ongelma ilmastosta tai esimerkiksi laitteiston uupumisesta. 

– Halliyhtiön ja jäämiesten kanssa ollaan asiaa jumpattu. On tutkittu ja vaihdettu lämpötiloja. Tuskin on yksiselitteinen juttu. Jos olisi yksi selkeä syy, niin se olisi tiedossa ja asialle olisi tehty jotain.

Holma paljastaa, että asiaa on tarkoitus selvittää halliyhtiön ja kenttähenkilökunnan kanssa vielä tänään. TPS pelaa kotonaan seuraavan kerran lauantaina, kun vastaan kirmaa Rauman Lukko. 

Maalikooste: TPS - KalPa 7:17
TPS otti kotivoiton, vaikka jää on umpisurkea – katso tästä KalPa-ottelun maalit

Lue myös:

    Uusimmat