SM-liigaseura KooKoolle nimekäs vahvistus – NHL-seura lainaa lupauksensa Suomeen

Viime kaudella SM-liigassa hurmannut KooKoo vahvistuu suomalaisella laitahyökkääjällä Kasper Björkqvistillä.

23-vuotias Björkqvist saapuu Kouvolaan NHL-seura Pittsburgh Penguinsin riveistä. Penguins lainaa Björkqvistin KooKooseen vuoden mittaisella lainasopimuksella.

Björkqvist teki Penguinsin kanssa kaksivuotisen NHL-tulokassopimuksen toukokuussa 2019. Viime kaudella hän pelasi AHL:ssä Wilkes-Barre/Scranton Penguisin riveissä.

Tätä ennen hän tahkosi useamman kauden Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa.

– Björkqvist on pelaajatyyppi, josta on vaikea olla pitämättä. Pelille heittäytyminen ja työmäärä illasta toiseen ovat maksimissa, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi uutta oranssimustaa pelaajaa.

Suomalaisille kiekkoseuraajille Björkqvist on tuttu muun muassa nuorten MM-kotikisoista vuodelta 2016. Tuolloin Björkqvist ilahdutti katsojia niin energisellä pelityylillään kuin valloittavalla persoonallaan.

– Hänellä riittää varmasti nälkää epäonnisen viime kauden jäljiltä. Se, että sekä Kasper että Pittsburgh kokivat KooKoon pelaajalle hyväksi paikaksi kehittyä, on meille erittäin positiivinen asia. Kun pelaaja kertoi haluavansa pelata Kouvolassa, sopimus syntyi helposti, Kultanen kertoo.

KooKoolla on 25 voimassa olevaa pelaajasopimusta kaudelle 2020-21. Björkqvist kantaa KooKoossa numeroa 20.  

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja