SM-liigapelaajalle lähetettiin törkeitä viestejä – seuroilta jyrkkä reaktio

Maalikooste: Pelicans - KalPa 4:40
Pelicans voitti kotiottelunsa perjantaina. Ottelusarja on katkolla tänään.

Pelicansin ja KalPan viidennen puolivälieräkohtaamisen jälkeen kuopiolaisten pelaaja joutui rasismin kohteeksi. 

Pelicans voitti ottelun perjantaina 3–1-lukemin. Ottelun jälkeen KalPan pelaajalle lähetettiin rasistisia ja aggressiivisia viestejä sosiaalisessa mediassa, kertoo Liiga sivuillaan.

Pelicans, KalPa ja Liiga tuomitsevat yhteisessä ulostulossaan kaikenlaisen rasistisen käytöksen.  

– Emme hyväksy emmekä katso läpi sormien etnisyyteen, uskontoon, vakaumukseen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai kansalaisuuteen liittyvää häirintää missään muodossa, sanoo KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman.

Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen lisää lahtelaisten seisovan yhteisessä rintamassa KalPan ja kaikkien Liiga-seurojen kanssa. 

– Vastuullisuus on Pelicansille arvo numero yksi, ja sen myötä yhteisössämme on nollatoleranssi kaikenlaiselle syrjinnälle, rasismille, vihapuheelle ja kiusaamiselle, Pöyhönen linjaa. 

– Suhtaudumme asiaan äärimmäisellä vakavuudella. Tässä asiassa ei ole olemassa välimuotoja, sillä vihapuheelle ei ole mitään sijaa Liigassa, jatkaa SM-liigan toimitusjohtaja Kati Kivimäki.

Pelicans ja KalPa kohtaavat ottelusarjan kuudennessa näytöksessä tänään lauantaina Kuopiossa. Sarja on katkolla lahtelaisille. 


Lue myös:

    Uusimmat