Ulosajetun Lukko-tähden kielenkäytöstä uutta tietoa

Hämmentävä tilanne SM-liigassa - Lukko-puolustajalle suihkukomennus rasistisen käytöksen vuoksi 1:46
Katso kohutilanne tästä: Lukon Tarmo Reunanen ajettiin ulos.

Rauman Lukon jääkiekkoilija Tarmo Reunanen pahoittelee käytöstään SM-liigan perjantai-illan ottelussa KalPaa vastaan. Hän kuitenkin oikaisee puheita rasistisesta kielenkäytöstä.

Lukon tähtipuolustaja Reunanen ajettiin ulos Kuopiossa KalPaa vastaan ajassa 15.38. Rangaistuksen syyksi ilmoitettiin aiemmin rasistinen käytös, mutta se korjattiin myöhemmin epäurheilijamaiseksi käytökseksi.

Näet Reunasen ulosajoon johtaneen tilanteen ylälaidan videolta.

Lukko on julkaissut ottelun jälkeen tiedotteen Reunasen kommenteilla. 

– Reunanen myöntää käyttäneensä asiatonta, Liiga-kaukaloon kuulumatonta kieltä vastustajajoukkueen pelaajaa kohtaan. Hän kuitenkin painottaa, että tilanteessa ei käytetty ihonväriin, kansalaisuuteen, etniseen alkuperään tai syntyperään viittaavia termejä, Lukon tiedotteessa kirjoitetaan.

Reunanen sanoo olevansa käytöksestään erittäin pahoillaan.

– Käyttämäni sanat eivät kuulu jääkiekkokaukaloon eikä muuallekaan. Pyydän anteeksi Lukon kannattajillta, KalPan joukkueelta, koko Liiga-yhteisöltä ja omalta joukkueeltani, Reunanen sanoo.

Reunasen sanat tuomitsee myös Lukon toimitusjohtaja Jukka Kunnas.

– Kyseinen epäurheilijamainen käytös ei sovi Lukon eikä varmasti minkään muunkaan urheiluseuran arvoihin. Liiga-pelaajat ovat esimerkinnäyttäjiä, joita nuoret katsovat ylöspäin. Siksi meidän täytyy ymmärtää vastuumme niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella, Kunnas kommentoi.

Lukko huomauttaa kurinpitoprosessin etenevän tavanomaisesti ja ilmoittaa toimittavansa SM-liigalle näkemyksensä tapahtuneesta.

KalPa voitti Lukon maalein 2–0.

Lue myös:

    Uusimmat