SM-liigan superlupaus varattiin yllättäen ykkösenä NHL:ään – valintaa edelsi irvokas hetki

TPS:n superlupaus teki historiaa NHL:n varaustilaisuudessa:"Tarvitsimme jotain tällaista" 5:50
Videolla Juraj Slafkovskyn kommentit sen jälkeen, kun hänet varattiin ykkösvuorolla NHL:ään.

SM-liigaseura TPS:n hyökkääjä Juraj Slafkovsky teki historiaa, kun Montreal Canadiens nappasi hänet ykkösvuorolla NHL:n tämän kesän varaustilaisuudessa. Slafkovsky on ensimmäinen SM-liigapelaaja, joka on varattu NHL:ään numerolla yksi. Hän on myös ensimmäinen slovakialainen ykkösvaraus. Historiallista käännettä edelsi irvokas hetki.

Moni oletti, että Canadiens olisi varannut ykkösvuorolla kanadalaisen keskushyökkääjän Shane Wrightin. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Canadiensin GM Kent Hughes astui mikin ääreen ja ilmoitti, että seura on päätynyt SM-liigaseuran TPS:n slovakialaiseen hyökkääjään Juraj Slafkovskyyn.

– Tuo oli suuri yllätys minulle. Vaikka meillä oli tapaamisia, niin ne eivät kuitenkaan kerro paljoa, Slafkovsky totesi valinnan jälkeen.

Tilaisuus järjestettiin Montrealissa, mikä lisäsi ykkösvalinnan mielenkiintoa. Paikan päällä useat fanit kantoivat Canadiensin paitoja, joihin oli jo kirjoitettu Wrightin sukunimi numerolla 51.

Osa faneista osoitti myös mielipiteensä Slafkovskyn suuntaan. TSN:n mukaan Slafkovskylle buuattiin, kun hän asteli Montrealin Bell Centeriin tilaisuuden alla.

– Jääkiekko on heille intohimojuttu, aivan kuten se on minullekin. Ehkä jotkut heistä eivät tykänneet minusta, Slafkovsky sanoi buuauksiin liittyen.

– Aion tehdä kuitenkin kaikkeni sen eteen, että saamme hyviä asioita aikaan tämän seuran kanssa. Ehkä he jonakin päivänä tykkäävät minusta, Slafkovsky tokaisi.

Canadiens mietti useampaa vaihtoehtoa aivan loppumetreille asti.

– Aloimme kääntyä Slafkovskyyn… sanoisin keskiviikkoaamuna. Halusimme tavata hänet ja kävimme paljon keskusteluja johtoryhmän sisällä. Hän haluaa olla ratkaisuntekijä. Sen näkee hänen pelistään ja myös silloin, kun puhuu hänen kanssaan. Hän on hyvin karismaattinen nuori kaveri, Canadiensin GM Hughes kuvaili Slafkovskyä.

Suomalaisista Joakim Kemell päätyi 17. vuorolla Nashville Predatorsiin. Brad Lambert huudettiin puolestaan vuorolla 30. Winnipeg Jetsiin.

Lue myös:

    Uusimmat