SM-liigan kierrosennakko: Nukahduksiin ei ole varaa

SM-liigan pudotuspelit kaudella 2015-2016 käynnistyvät lauantaina, kun KalPa ja Pelicans kohtaavat Kuopiossa sekä TPS ja Sport Turussa. Toisten otteluiden vuoro on sunnuntaina ja mahdolliset kolmannet ottelut ovat edessä tiistaina. Pelit ovat siis nopeasti ohi, joten nukahduksiin ei ole varaa.

Runkosarjassa TPS ja KalPa olivat näistä joukkueista parhaat 90 pisteellään. TPS oli vielä pari viikkoa sitten kiinni jopa suorassa puolivälieräpaikassa, mutta runkosarjan viimeiset pelit menivät turkulaisilta oletettua heikommin. Pelicans keräsi pisteitä 87 ja Sport 83.

Suurimmat odotukset tulevista otteluista on takuulla vaasalaisleirissä, sillä onhan Sport nyt ensimmäistä kertaa mukana pudotuspeleissä. Vuosikymmenten tauon jälkeen viime kaudella SM-liigaan palannut Sport jäi vuosi sitten sarjajumboksi.

Pientä taukoa näistä otteluista on ollut myös Pelicansilla ja TPS:lla. Pelicans ei ollut viime kaudella playoffseissa mukana ja TPS:n edellinen vierailu on niinkin kaukaa kuin kaudelta 2011-2012. KalPan urakka päättyi viime keväänä puolivälieräsarjassa 2-4 -tappioon Lukkoa vastaan.

Seuraa häntä: Tomi Kallio, TPS

TPS:n Tomi Kallio oli runkosarjassa tämän porukan paras pistemies tehoilla 18+26=44. Kokeneen hyökkääjän panos on ollut kullanarvoinen turkulaisjoukkueelle ja hänen esimerkkiään tarvitaan näissä ratkaisukamppailuissa.

TPS-Sport – voiton avain

TPS sai runkosarjan päätöskierroksella hieman kadoksissa ollutta itseluottamustaan takaisin, kun turkulaiset kaatoi parin pahan tappion jälkeen Ässät jatkoajalla 2-1. TPS:n kannalta Sport tulee vastaan pahaan saumaan, sillä vaasalaiset ovat saaneet juuri pelinsä kulkemaan. Esimerkkinä tästä on neljä voittoa viiteen edellisotteluun. Toki kolmessa viimeisimmästä niissä olivat vastassa HPK, Ilves ja Blues, jotka kaikki jäivät pudotuspelien ulkopuolelle.

MTV Sport-tulosveikkaus: TPS:n kantti kestää, 2-1 -kotivoitto.

KalPa-Pelicans – voiton avain

KalPa puristi runkosarjan päätöskierroksilla Pelicansin ohi ja nappasi näin kotiedun itselleen. Tämän viikon otteluissaan KalPa voitti sekä Tapparan että Lukon, kun Pelicans puolestaan joutui samaan aikaan taipumaan Lukolle ja Kärpille. Runkosarjan kohtaamisten perusteella KalPalla on tässä otteluparissa selkeä yliote. Kuopiolaiset voittivat talven aikana kaikki neljä yhteenottoa yhteismaalein 14-4.

MTV Sport-tulosveikkaus: KalPa ottaa edun 3-1 -voitolla.

 

Lue myös:

    Uusimmat