SM-liigan jumbopaikka vaihtamassa omistajaa: Hämeenlinnassa oikeat murskajaiset tulilla!

HPK on valahtamassa jääkiekon SM-liigan jumbosijalle. KalPa on kurittanut hämeenlinnalaisia rajusti vieraissa.

Alexander Ruuttu vei KalPan avauserässä maalin johtoon, ja toisessa erässä padot ovat murtuneet toden teolla. Tuomas Vartiainen maalasi vierasjohdon 2–0:aan ja tämän jälkeen kameroiden loisteeseen hyppäsi Jesper Mattila.

Viime vuodet NCAA-yliopistosarjassa Pohjois-Amerikassa pelannut Mattila, 23, tahkoaa ensimmäistä kauttaan miesten SM-liigassa. Tamperelaislähtöinen puolustaja oli tätä iltaa ennen saanut tililleen yhden syöttöpisteen, mutta nyt viidennessä matsissa on napsahtanut jo kaksi maalia.

Ne syntyivät pikatahtia perä perään. Mattila löi ensin kiekon vasemmalta kulmalta Aapeli Räsäsen syötöstä sisään niin, että se kimmahti maaliverkosta kauas kentälle. Vain puolitoista minuuttia myöhemmin Mattila oli asialla jälleen. Tommi Jokinen jakoi kiekon poikittain Mattilalle hyökkäysalueen keskustaan, ja Mattilan terävä rannelaukaus teki tuhoja.

Vierailija KalPa johtaa ottelua nyt kahden erän jälkeen 4–0. Kun samaan aikaan Jukurit on HIFK:ta 3–0 edellä kotonaan, Jukurit on pudottamassa HPK:n SM-liigan hännille. Jukurit oli tätä ennen kahdella pisteellään pinnan HPK:ta perässä.

Liigan kärjessä oleva Lukko johtaa kotonaan KooKoota 3–1 ja SaiPa JYPiä 1–0.