SM-liigan hylkypäätöksessä erikoisia piirteitä – Heikki Hiltuselta tyly temppu TUTOlle

Liiga: TUTOn lisenssihakemus hylätty

Liigan lisenssikomitea päätti hylätä TUTOn lisenssihakemuksen. TUTOn hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää hämmästelee muun muassa SM-liigan hallituksen puheenjohtajan Heikki Hiltusen toimintaa hakemusprosessin yhteydessä.

Liiga kertoi lisenssikomitean päätöksestä maanantaina iltapäivällä. TUTO Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää sai tietää komitean kannasta vain muutamia minuutteja ennen kuin Liiga toi asian julkisuuteen.

– Pitää käydä nyt perusteet läpi ja mietitään sen jälkeen, että miten toimitaan. Meillä on ollut toiveissa se, että saisimme hyvää tiekarttaa myös tulevaisuutta ajatellen. Käymme nyt kohdat ajatuksen kanssa läpi ja pyydämme sitten tarkennuksia, Haanpää sanoo MTV Urheilulle. 

Liigan lisenssikomitean puheenjohtaja Jaakko Luumi vahvistaa MTV Urheilulle, että Liigan näkökulmasta TUTOn hakemus on nyt loppuunkäsitelty. Seuralla on kuitenkin vielä mahdollisuus valittaa päätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan. 

Liigakomitean tuoreeseen päätökseen liittyy myös erikoisia piirteitä, sillä kuten MTV Urheilu aiemmin kertoi, Liigan johdon piti palaveerata TUTOn kanssa lisenssihakemuksen kriteeripykälistä. Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen siirsi kuitenkin palaveria eteenpäin ja eteenpäin.

Haanpää vahvistaa, ettei palaveria koskaan pidetty. Tämän myötä Liigan lisenssikomitean päätöksestä ilmeni TUTOn kannalta yllättäviä kohtia.

– Onhan tämä vähän ihmeellistä, Haanpää myöntää.

MTV Urheilu tavoitteli tuloksetta Heikki Hiltusta kommentoimaan asiaa. 

Uutista päivitetty 27.11. klo 19.42: Lisätty Jaakko Luumin tarkentama tieto TUTOn hakemukseen liittyen. 

Lue myös:

    Uusimmat