SM-liiga: TUTOn lisenssihakemus hylätty

Liiga: TUTOn lisenssihakemus hylätty

Jääkiekon SM-liiga Oy:n lisenssikomitea on käsitellyt TUTO Hockey Oy:n hakemuksen koskien Liiga-lisenssiä kaudelle 2024–25. Lisenssikomitea päätyi hylkäämään TUTOn hakemuksen.

Ratkaisu vahvistettiin 27.11.2023 järjestetyssä kokouksessa.

– Suorittamamme kokonaistarkastelun tuloksena lisenssikomitea on päättänyt, että se ei tule puoltamaan TUTO Hockey Oy:n lisenssihakemusta. TUTOlle on toimitettu asiaan liittyvä yksityiskohtainen päätös perusteluineen, kertoo Liigan lisenssikomitean puheenjohtaja Jaakko Luumi.

Liigan lisenssikomitea suorittaa jokaisen lisenssiä hakeneen seuran kohdalla seikkaperäisen läpikäynnin, jossa arvioidaan muun muassa hakijaseuran taloudellista tilannetta sekä urheiluun ja olosuhteisiin liittyviä vaatimuksia kunkin seuran lisenssikomitealle toimittaman materiaalin pohjalta.

– Päätökset jokaisen seuran lisenssikelpoisuudesta tehdään aina kokonaistarkastelun perusteella. Yksittäisen hylkäysperustekriteerin laukeaminen ei siten automaattisesti tarkoita, että kyseiselle seuralle ei myönnetä liigalisenssiä, Luumi tarkentaa. 

Liigan lisenssikomiteassa toimivat Luumin lisäksi SM-liiga Oy:n hallituksen jäsen Lasse Aho sekä asianajaja Robert Bützow.

TUTOn lisenssihakemus tuli julki marraskuun alussa, kun lisenssikomitean puheenjohtaja Luumi vahvisti asian MTV Urheilulle.

Liigan lisenssikomitea otti vastaan 17 lisenssihakemusta. Liigan ulkopuolisista seuroista TUTOn lisäksi lisenssiä on hakenut Kiekko-Espoo.

– Kiekko-Espoon hakemuksen käsitteleminen etenee normaalisti ja normaalissa aikataulussa. Olemme vastaanottaneet heidän hakemuksensa ja käyneet tarkentavia keskusteluja sekä esittäneet lisäpyyntöjä hakemuksen materiaaleihin, Luumi sanoo.

Liigan ulkopuolelta tulevien lisenssihakemusten lopullisesta hyväksynnästä tai hylkäämisestä päättää Jääkiekon SM-liiga Oy:n yhtiökokous. 

Lopulliset päätökset lisenssien myöntämisestä tai hylkäämisestä tehdään viimeistään 31.3.2024 mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat