SM-liigajoukkueen valmentaja purki vapaaehtoisesti jatkosopimuksen – palasi siviilityöhönsä

Ässien SM-liigajoukkueen fysiikkavalmentaja Seppo Vihelä teki koronavirustilanteessa oman ratkaisunsa ja palasi opettajan virkaan. Sen sijaan maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl jatkaa tehtävässään.

Kehitysjohtaja Tommi Kerttula kertoi Ässien nettisivuilla, että Vihelä oli sopinut seuran kanssa jatkosopimuksesta jo helmikuussa. Hän päätteli koronavirustilanteessa, että paluu vanhaan siviilityöhön on parempi ratkaisu. Vihelä ja Ässät purkivat sopimuksen.

Kerttula kiitteli kovasti Vihelän panosta joukkueen urheilullisuuden tason nostamisessa.

– Moni pitkäjänteisen työn suunnitelma lensi romukoppaan seuran pelastustöiden tieltä. Fysiikkavalmennuksesta oli tarkoitus tehdä koko Ässät-yhteisön vahvuus, mukaan lukien juniorit, joihin oli tarkoitus resursoida lisää. Sepon rooli kokonaisuuden suunnittelussa oli merkittävä. Tämä suunnitelma on nyt hyllyllä ja odottaa parempia aikoja, Kerttula sanoi.

Kerttula ei näe esteitä yhteistyössä Vihelän kanssa tulevaisuudessa.

– Yhtäältä olen todella harmissani, että yhteistyömme päättyi tällä erää, mutta toisaalta ymmärrän hänen ratkaisunsa vallitsevissa olosuhteissa.

Samalla Ässät ilmoitti tehneensä kahden vuoden jatkosopimuksen maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahlin kanssa. Rosendahl on valmentanut Ässissä vuodesta 2012 lähtien.

Rosendahl tekee Ässissä maalivahtivalmennuksen lisäksi joukkueenjohtajan töitä, hoitaa videovalmennusta pelien aikana ja pitää yhteyttä vaihtoaitioon.

Lue myös:

    Uusimmat