SM-liiga suunnittelee joukkueiden eristäytymistä pudotuspelien ajaksi – kiekkopomo myöntää koronakevään riskit

SM-liiga joutui maanantaina päättämään poikkeussääntöjen käyttöönotosta, kun HIFK:ssa todettiin koronavirustartunta. Helsinkiläisten lisäksi myös SaiPa ja mahdollisesti myös KooKoo ovat 14 päivän karanteenissa, eikä runkosarjan pelaaminen normaalisti enää onnistu.

Karanteenipäätökset tarkoittavat sitä, että joukkueilta jää pelaamatta seitsemän ottelua, eikä niitä pystytä tiukan aikataulun vuoksi aikatauluttamaan uudelleen. SM-liigan hallitus päättikin maanantaina, että runkosarjan paremmuus ratkaistaan pistekeskiarvon mukaan.

Tämän mallin käyttöönotosta oli sovittu jo ennen kauden alkua siinä tapauksessa, jos kaikki joukkueet eivät saisi pelattua täyttä 60 ottelua. SM-liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelän mukaan tuo tilanne on nyt käsillä. Runkosarjan päättymispäiväksi on kuitenkin yhä määritelty 13. huhtikuuta.


– Tällä hetkellä ei olla siirtämässä takalaitaa, Järvelä sanoo MTV Urheilulle.

Pudotuspelit alkavat pian runkosarjan päätyttyä. Järvelän mukaan tarkka päivämäärä on päättämättä, mutta se on 15. tai 16. huhtikuuta.

Nyt runkosarjan lopulla SM-liigaan tunkeutunut koronavirus ja sen aiheuttamat karanteenit herättävät kysymyksiä pudotuspelien läpiviemisestä. Tiukassa aikataulussa karanteeneille ei ole aikaa.

Järvelän mukaan SM-liigassa tehdään toimia koronan loitolla pitämiseksi kauden ratkaisuhetkillä. 

– Varmaan semmoisia, että joukkueet vähän eristäytyvät. Tässä on erilaisia vaihtoehtoja. Mietitään niitä yhdessä vielä, miten toteutetaan ne play offseissa.


Jos koronavirus pääsee pudotuspelien aikana iskemään joukkueeseen hyvästä varautumisesta huolimatta, voi se tarkoittaa sen kauden päättymistä kesken.

Onko vaarana, että jos jossain joukkueessa tartuntoja ilmenee, kausi on sitten paketissa?

– Sekin on yksi vaihtoehto. 

Lue myös:

    Uusimmat