Koronavirus iski Veikkausliigaan pahalla hetkellä, hurja otteluruuhka odottaa kovan onnen joukkuetta – "Selvityksessä on paljon asioita"

Turun Palloseuran joukkueessa todettu koronavirustartunta aiheuttaa harmaita hiuksia paitsi turkulaisille myös Veikkausliigalle. TPS:n koko joukkue asetettiin 14 päivän karanteeniin, minkä johdosta joukkueelta jää pelaamatta ainakin ottelu SJK:ta vastaan. Myös 15. lokakuuta ohjelmassa oleva TPS:n ottelu Hakaa vastaan on uhattuna. Loppusyksyn tiukassa otteluohjelmassa vapaiden pelipäivien löytäminen ottelusiirroille on haastavaa.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa myöntää siirtojen aiheuttavan pohdintaa. Ensimmäisenä mietinnän aiheena on löytää uusi päivämäärä ottelulle TPS-SJK, joka piti pelata tänään perjantaina.

– Jotain jumppaa siihen joudutaan tekemään. Käsitellään asia pikaisesti, että saadaan ratkaisu löydettyä.

TPS:n seuraava ottelu on ohjelmassa 15. lokakuuta Hakaa vastaan. Jos joukkueen maananitaian alkanut karanteeni kestää mainitut kaksi viikkoa, tulee tuokin ottelu vastaan liian aikaisin.

– Katsotaan, tarvitseeko sitä jonkin päivän verran siirtää. Riippuu siitä, miten tämä karanteeni loppuu. Selvityksessä on tänään paljon asioita. Uskon, että löydämme ratkaisun, että pääsemme tästä etenemään.

Joka tapauksessa tilanne tietää TPS:lle melkoista otteluruuhkaa. Joukkueella on pelaamatta viisi ottelua runkosarjasta, joka pitäisi olla paketissa 25. lokakuuta. Kaksiviikkoisen karanteenin jälkeen ensimmäinen mahdollinen pelipäivä olisi 16. lokakuuta. Se tarkoittaisi viiden ottelun pelaamista kymmenessä päivässä.

– Hiukan helpottaa, että nämä Fifa-päivät (kansainväliset pelipäivät) alkavat. Siinä on pieni tauko sarjan osalta, eikä ole isoa määrää pelejä heti päällä.

"Pitää vaan pystyä elämään sen kanssa"

TPS:n joukkueenjohtaja Jani Tuomalan mukaan TPS:n joukkueessa ei ainakaan toistaiseksi ole todettu uusia tapauksia. Joukkueen jäsenillä ei ole koronatartunnan oireita.

– Ei ole ainakaan mitään tietoa tullut. Kaikki tietysti tarkkailevat nyt omaa kuntoaan erityisen tarkasti. On ohjeistettu, että jos tulee vähänkään mitään, pitää mennä heti testiin.

TPS:n koko joukkue menee koronavirustestiin näillä näkymin ensi viikon alussa. 

– Lääkärit arvioivat, että on järkevämpää, että yleisin itämisaika on mennyt ennen testiä.

Turkulaisille koronatartunta, karanteenijakso ja ottelusiirroista johtuva otteluruuhka tulevat pahaan aikaan. Joukkue on sarjassa toiseksi viimeisenä karsijan paikalla, mutta matkaa edellä olevaan Hakaan on vain kolme pistettä. Lisäksi TPS:llä on yksi ottelu enemmän pelaamatta. Takana putoajan paikalla olevaan RoPSiin matkaa on seitsemän pistettä.

– Meille tämä tietää isoa otteluruuhkaa. Mitäänhän näille ikäville tapauksille ei voi, mutta päivät alkavat olla tiukassa muutenkin. Täytyy toivoa, että vastaavia ei tule muille. Alkaa muuten olla hankalaa loppusarjan läpivieminen.

Kaiken lisäksi TPS:n pelaajat joutuvat valmistautumaan kauden loppurutistukseen ilman joukkueharjoituksia. Tuomala myöntää, ettei kyseessä ole ideaali tilanne kauden tärkempiin otteluihin valmistautuvalle joukkueelle. Jotain positiivistakin tilanteesta löytyy.

– Ei pitäisi olla isoa rasitusta alla (kun pelit jatkuvat), Tuomala naurahtaa.

– Pelaajat tulevat omatoimisesti treenaamaan karanteenin aikana, mutta ei se ole tietenkään sama kuin joukkueen kanssa harjoittelu. Se vaikuttaa luonnolllisesti, mutta pitää vaan pystyä elämään sen kanssa.

TPS:n ottelut pahimpia kilpakumppaneita Hakaa ja RoPSia vastaan ovat ohjelmassa 15. ja 18. lokakuuta, mikä tuo vähän helpostusta.

– Siinä vaiheessa ruuhkan ei pitäisi olla vielä ylitsepääsemätön.

Veikkausliigassa 12 joukkuetta pelaa kaksinkertaisen runkosarjan, jonka jälkeen kuusi parasta pelaa yksinkertaisen mestaruussarjan. Kuusi huonoiten sijoittunutta puolestaan pelaa yksinkertaisen haastajasarjan, jonka viimeinen putoaa Ykköseen ja toiseksi viimeinen pelaa karsintaottelut sarjapaikastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja