SM-liiga linjasi jälleen päähän kohdistuneiden taklauksien rangaistuksia – uusi työryhmä pystyyn

1:49
Videolla juttua SM-liigan alkamisesta.

SM-liiga ei langeta enää automaattisesti viiden ottelun pelikieltoa taklauksesta, joka osuu pään tai niskan alueelle. 

SM-liiga teki kesken viime kauden säännön, jonka mukaan päätaklausten minimirangaistus on viisi ottelua. Kovat rangaistukset saivat paljon kritiikkiä, ja SM-liiga päättikin lähteä uuden kauden alla toiseen suuntaan. 

Uuden linjauksen mukaan vain selkeä päähän kohdistuva taklaus arvotetaan viiden ottelun mittaiseksi. Rangaistusta voidaan toki korottaa, jos raskauttavia asianhaaroja on paljon: esimerkiksi taklauksessa hyppääminen, tarkoituksellisesti päähän suunnattu kontakti, pelitilanteeseen nähden ylikova vauhti tai kolmantena pelaajana tilanteeseen tuleminen. 

– Päähän kohdistuvat kontaktit, jotka eivät ole selviä taklaustilanteita tai joissa kontaktin voimakkuus tai osuman aiheuttavan pelaajan toiminnan moitittavuus on vähäinen, voidaan arvioida alle viiden ottelun pelikiellon arvoisiksi, SM-liigan tiedotteessa todetaan. 

Liigahallitus asetti tarkastelutyöryhmän, joka käy kauden aikana läpi kolmesta neljään kertaan kurinpitomenettelyyn asetettuja tilanteita. Työryhmä arvioi rangaistuskäytäntöä ja sen toimivuutta yhdessä kurinpitodelegaation kanssa. Lisäksi tarkastelussa ovat tilanteet, joita tilannehuone ei ole asettanut kurinpitokäsittelyyn. 

SM-liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoi, että uuteen malliin päädyttiin laajan kyselyn perusteella. Työryhmä koostuu SM-liigan ja pelaajayhdistyksen (SJRY) nimeämistä henkilöistä. 

Sampo Liusjärvi jatkaa kurinpitodelegaation puheenjohtajana. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja