SM-liiga järkyttyi ensimmäisten kierrosten yleisömääristä – pahaenteisen vähän katsojia kerännyt HPK toiveikkaana: "Meidän on tarkasteltava tilannetta joka viikko uudelleen"

1:29
HPK oli kotiottelussaan Lukkoa vastaan helisemässä. Lukon viidennen osuman latasi Vili Saarijärvi.

Koronavirus ja sen mukana saapuneet yleisörajoitukset ovat iskeneet SM-liigan ensimmäisten kierrosten perusteella rajuimmin Hämeenlinnan Pallokerhoon. Toimitusjohtaja Antti Toivasen mukaan seuran toimistolla keskitytään nyt asioihin, joihin on mahdollista vaikuttaa.

HPK:n ja Kärppien välinen sarjakauden avaus veti Hämeenlinnassa paikan päälle vielä virallisen yleisömäärän mukaan 2006 katsojaa, mutta viikonlopun kotiotteluissa Lukkoa ja Sportia vastaan väkimääriksi ilmoitettiin hälyttävät 651 ja 713.

Toimitusjohtaja kuitenkin vakuuttaa, ettei uhkakuviin lukeudu seuran toiminnan keskeytyminen.

– Meillä on edelleen ihan hyvä fiilis tehdä töitä. Keskitymme niihin asioihin, joihin pystymme vaikuttamaan. Vallitsevan tilanteen ei saa antaa liikaa ohjata. Olemme pyrkineet pitämään mielen kirkkaana, Toivanen kertoo MTV Urheilulle.

– Jos yleisömäärät pysyvät tällä tasolla, meidän on varmasti löydettävä uusia keinoja toimia kulurakenteemme kanssa. Liiketoiminta ei juuri nyt ole kannattavaa, mutta siinä tapauksessa pitää löytää sellaiset keinot, että toiminnan jatkuvuus on turvattu.

Toivanen kertoo kauden läpiviemisen olevan yhä HPK:n tärkein tavoite.

– Jos väkimäärät pysyvät näin alhaisina, meidän on tarkasteltava tilannetta joka viikko uudelleen ja tehtävä tarvittavat lisätoimenpiteet.

Hankalat ajat eivät saapuneet puun takaa. HPK:n talouspohja on rakennettu alkaneelle kaudelle aiempiin verrattuna hyvin erilaiselle pohjalle. Suunnittelutyö käynnistyi keväällä.

– Olemme supistaneet kiinteitä kuluja, laittaneet investointihankkeita jäihin, ostosopimuksia on uudistettu ja hankintapolitiikkaa muissakin asioissa on muutettu hyvin vahvasti. Kuten missä tahansa yritystoiminnassa, kaikki kulurivit on käyty erittäin tarkasti läpi, Toivanen avaa.

Huoli ja pelko vallitsevasta tilanteesta on yhteinen seuroille, jotka kokoontuvat maanantaina SM-liigan osakaskokoukseen. Toivanen tietää yhteishengen olevan seurojen keskellä korkealla, mutta ei halua valottaa edessä olevin keskustelujen sisältöä tarkemmin.

Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi MTV Urheilulle aiemmin, että koronan ajaessa liigaseuran talouden nurkkaan kauden keskeyttäminen ja sarjaan seuraavalla kaudella palaaminen olisivat mahdollisia vaihtoehtoja. Toivasen mukaan mainittua skenaariota ei ole Hämeenlinnassa edes pohdittu.

Hämeen Sanomat uutisoi, että perjantain HPK-Lukko-ottelussa olisi ollut vähäinen mahdollisuus altistua koronavirukselle. Tapauksesta ei ole tullut uutta tietoa.

– Tämän hetken tieto on se, että mitään jatkoaltistumisia ei olisi tapahtunut, Toivanen päivittää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja