Vaalit

Näin äänet jakautuvat – tästä pääset kuntavaalien tulospalveluun!

Vaalitulospalveluun

Slunga-Poutsalo: Hallituspolitiikka syynä perussuomalaisten suosion laskuun

Slunga-Poutsalo: hallituspolitiikka syynä persujen laskuun 9:09

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo arvioi hallituspolitiikan yhdeksi syyksi perussuomalaisten suosion laskuun kuntavaaleissa. Puolue sai äänistä vain 8,8 prosenttia.  Viime kuntavaaleissa 2012 perussuomalaiset sai äänistä 12,3 prosenttia.

– Epäilen, että hallituspolitiikka on saanut meidän äänestäjät pettymään politikkaan. He eivät usko, että äänestämällä voi vaikuttaa, Slunga-Poutsalo sanoi MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Hän arvioi, että perussuomalaisten äänimäärä kyykähti, koska puolueen äänestäjät jäivät kotiin.

– Varmaankin tässä kävi se mikä on meidän puolueen kannalta kaikista pahin mahdollinen eli äänestäjät eivät lähteneet liikkeelle. En usko, että meidän äänestäjät hirveästi ovat livenneet muihin puolueisiin, he ovat vaan jättäneet äänestämättä.

Vihreät onnitteli kokoomusta vihreiden arvojen ajamisesta

Vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen onnitteli lähetyksessä kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesosta hyvästä vaalityöstä.

– Onnittelen kokoomusta Helsingin pormestarivaalivoitosta. Janne Vapaavuori kamppaili hienosti vihreillä teemoilla: joukkoliikenne ja kestävä kehitys, Miettinen nauratti studiossa istuneita puoluesihteereitä.

– Ne ovat meille tärkeitä, vastasi Pesonen onnitteluihin.

Äänestysprosentti 58,5 oli demokratian torjuntavoitto 8:00

Lue myös:

    Uusimmat