Vaalit

Näin äänet jakautuvat – tästä pääset kuntavaalien tulospalveluun!

Vaalitulospalveluun

Puoluesihteerien tunteet vaalituloksesta vaihtelivat ilosta pettymykseen: "On vaikea antaa mitään yhtä selittävää tekijää"

1:32
Puoluesihteerit kommentoivat puolueidensa äänestystuloksia MTV:n uutisaamussa – Mikä oli kansalaisten viesti?

Puolueissa eilisten vaalien tulos otettiin vastaan hyvin eri tavoilla. Uutisaamussa tuntemuksiaan olivat jakamassa kokoomuksen, SDP:n ja perussuomalaisten puoluesihteerit. 

– Perussuomalaisille kyseessä oli puolueen historian paras kuntavaalitulos. Saimme 14,5 prosenttia äänistä ja liki kuusisataa uutta valtuutettua, mikä on valtavan hyvä tulos, perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos sanoo. 

Grönroos pitää alhaista äänestysprosenttia (55,1 %) valitettavana asiana, sillä vaaligallupien perusteella perussuomalaisille olisi voinut olla luvassa vielä suurempi ääniosuus.

Kokoomuksessa iloittiin

Vaalit voittaneen kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko oli myös hyvin tyytyväinen puolueensa äänestystulokseen. 

– Kokoomus voitti vaalit selkeästi, ja me saamme olla siihen todella tyytyväisiä.  

– Kansalaiset ovat olleet hyvin huolissaan sekä kuntien ja valtion taloudesta, ja nyt kokoomuksen ehdokkaat saivat kansan luottamuksen tehtävien hoitoon, Kokko jatkaa. 

Kokoomus sai 21,4 prosenttia kaikista äänistä, ja onnistui kasvattamaan osuuttaan 0,7 prosenttiyksiköllä sitten viime vaalien.

Ykköspaikkaa haettiin

Lähes 250 kuntavaltuutetun paikkaa menettäneen SDP:n puoluesihteeri Anton Rönnholm oli lievästi pettynyt puolueen äänisaaliiseen. 

– Lähdimme tietysti perinteisenä kuntapuolueena hakemaan ykköspaikkaa.  

– Kuntien välillä on tietysti eroja, ja tässä vaiheessa on hyvin vaikeaa antaa asialle mitään yhtä selittävää tekijää.

Rönnholm ei halunnut lähteä spekuloimaan sillä, miten paljon osuutta taannoisella pääministeri Sanna Marinin aamiaiskohulla, tai kansan koronaväsymyksellä oli pääministeripuolueen kannatukseen. 

9:19

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja