Mainos

Sloveniassa äänestetään tasa-arvoisesta avioliitosta

Slovenialaiset äänestävät sunnuntaina, saavatko samaa sukupuolta olevat parit mennä naimisiin. Päätös liittojen hyväksymisestä olisi historiallinen, sillä Sloveniasta tulisi ensimmäinen homoliitot sallivat entinen kommunistivaltio.

Maaliskuussa Slovenian parlamentti hyväksyi lakimuutoksen, joka määritteli avioliiton ”kahden ihmisen liitoksi” ”miehen ja naisen liiton sijaan”. Lakimuutos antoi myös homopareille adoptio-oikeuden.

Muutoksen vastustajien kampanjointi pysäytti kuitenkin lain etenemisen, eivätkä homo- tai lesboparit ole saaneet solmia avioliittoa. Tänään muutosta yritetään viedä läpi uudelleen.

Lakimuutos kaatunut jo kerran

Kuumentunut keskustelu aiheen ympärillä on saanut jopa paavi Franciscuksen kommentoimaan asiaa. Hän on suostutellut slovenialaisia poliitikkoja ja kansalaisia ”tukemaan perhettä, joka on yhteiskunnan tukipilari”.

Viimeisimmän perjantaina tehdyn gallupin mukaan lakimuutosta vastustavien osuus oli noin 55,5 prosenttia. Jotta äänestystulos olisi pätevä, tulee lakimuutoksen kannattajien saada vähintään 20 prosenttia äänistä.

Sunnuntainen äänestys ei ole ensimmäinen kerta, kun Sloveniassa yritetään päättää samaa sukupuolta edustavien parien avioliitoista. Aikaisemmin lakimuutos on hylätty jo kertaalleen vuonna 2012.

Äänestyksen tuloksen odotetaan tulevan noin kello 21 Suomen aikaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.