SL: Vuoden turhake valittu – muovinen kananmunakenno voitti typeryydellään

Suomen Luonto on jälleen äänestänyt vuoden turhakkeet. Tänä vuonna voiton vei muovinen kanamunakotelo. Kunniamaininta meni mainospostikääre Postiselle.

Värikkäitä legopalikoita muistuttavia muovisia munakennoja ei voi olla huomaamatta ruokaostoksilla käydessään. Muna Foodsin vuoden alusta markkinoille tuomia munakennoja on markkinoitu erityisesti lasten leluiksi, säilytysrasioiksi ja kasvualustoiksi sopiviksi.

Munakennoja saa neljässä eri värissä, sekä lisäksi sesonkipakkauksina halloween-, pääsiäis- ja joulukuoseissa.

– Koteloa on kehuttu siitä, että se soveltuu irtokananmunille ja on kestävä ja pestävä, kommentoi Muna Foodsin myyntijohtaja Ilkka Tirkkonen Suomen Luonnolle.

Tirkkonen sanoi myös haastattelussa, että muovisten koteloiden tavoitteena on ollut tuoda uutta ilmettä kananmunahyllyyn ja täydentää munavalikoimaa.

Turhakkeeksi yksimielisesti äänestetty tuote ei kuitenkaan säväyttänyt raatia. Munakennot saivat kritiikkiä muun muassa materiaalistaan, soveltuvuudestaan lasten leikkeihin sekä kierrätyksen haastavuudesta verrattuna pahviseen kennoon.

Vuoden uutuusturhakkeita listalla ovat avokadotyökalu, porkkananteroitin, viinirypäleleikkuri, käyttövalmiit siivousliinat ja pyykin sekaan laitettavat värin ja lian keräävät mikrokuituliinat. Jo aiempina vuosina listalta löytyneitä turhakkeita ovat esimerkiksi lusikkaselfiekeppi, hajustetut terveyssiteet ja mansikankannanpoistaja.


Lue myös:

    Uusimmat