Skodan suosikkisporttiin tarjolle nelivetoinen vaihtoehto

Skoda Octavia on yksi Suomen ostetuimmista autoista. Malliston huipulta löytyvä sporttinen RS-versio on osoittautunut houkuttelevaksi kokonaisuudeksi.

Maailmanlaajuisesti Skoda Octavian RS-versioita on myyty vuoden 2000 jälkeen noin 165 000 kappaletta. Nykyistä kolmannen sukupolven mallia on saatavilla sekä bensiini- että dieselmoottorilla ja sitä on myyty vuoden 2013 jälkeen yli 58 000 kappaletta.

– RS-versioiden osuus koko Octavia-malliston myynnistä meillä on lähes 20 prosenttia, ja näistä hieman yli puolet on dieselversioita, kertoo Skodan maahantuojan Helkama Auto Oy:n viestintäpäällikkö Kari Aalo.

Mallisto täydentyy nyt mielenkiintoisella nelivetoversiolla. 2,0-litraisen dieselin saa ensi vuoden puolella myös joka nurkasta raapivana versiona. 184 hevosvoiman voimin nelikko spurttaa satasen vauhtiin 7,6 sekunnissa. Auto on aina varustettu 6-vaihteisella kaksoiskytkinautomaatilla.

– Uusi nelivetoinen malli on odotettu ja tärkeä lisä mallistoon. Suomeen auto saadaan ensi vuoden puolella, Aalo toteaa.

Nelivetoisen Octavia RS:n hintoja ei ole vielä julkaistu. Etuvetoisen diesel-RS:n hinnat alkavat 32 616 eurosta, ja 184 hevosvoimainen Ambition-varusteinen ja automaattivaihteinen dieselneliveto puolestaan maksaa 34 166 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja