Skoda käy Volkswagen Golfin kimppuun uusin asein: "Emme ole pystyneet vakuuttamaan ihmisiä"

0:47

Golf lienee yksi automaailman tunnetuimmista mallinimistä. Erityisesti Euroopassa tämä Volkswagenin syömähammas lukeutuu vuodesta toiseen myös suosituimpien uusien autojen joukkoon, ja oikeasti menestyksekkäät haastajat ovat olleet harvassa.

Pääkuvan video

Skoda toi myyntiin panssari-Superbin

Volkswagen Golf on auto, johon muiden valmistajien tavallisia perheautoja on verrattu jo kymmeniä vuosia. Volkswagenin konsernisisar Skoda on kuitenkin yksi niistä valmistajista, jotka haluavat tosissaan haastaa Golfin paikan ravintoketjun huipulla.

Skoda on ilmoittanut, että sen seuraavan sukupolven Rapid tulee olemaan kova haastaja Golfille. Jotain, mitä tämänhetkinen Rapid ei ole onnistunut olemaan.

– Miten sen nyt sanoisi. Nykyisellä Rapid Spacebackilla emme ole pystyneet vakuuttamaan ihmisiä siitä, että olemme uskottava kilpailija tässä segmentissä, Skodan myynti- ja markkinointijohtaja Alain Favey toteaa suorasukaisesti.

Skodan tavoitteena on myydä ensi vuonna markkinoille tulevaa uutuusmallia jopa kaksi kertaa enemmän kuin nykyistä. Vuonna 2017 Rapideja meni Euroopassa kaupaksi 66 512 kappaletta.

Uusi Rapid tulee eroamaan merkittävästi myös Skodan menestysmalli Octaviasta, jonka farkkuversio on ollut kova haastaja Golfin vastaavalle. Uusi Rapid tulee tarjolle vain hatchbackina, joten tämän segmentin farmarihommat jäävät Skodalla jatkossakin Octavian heiniksi.

Favey paljasti lisäksi, että uuden sukupolven Rapid vaihtaa myös nimeään.

Lähde: Autocar

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja