Salakuvat: Lumimies saa isoveljen loppuvuodesta

Kasvua, kasvua ja vielä kerran kasvua. Se sana kuvaa hyvin Skodan tilannetta monella osa-alueella, sillä malliston lisäksi Skodan myynti on vahvasti nousujohteista.

Volkswagen-konserniin kuuluva Skoda rikkoi ensimmäistä kertaa miljoonan myydyn auton rajan vuonna 2014 ja viime vuonna kasvua kertyi 1,8 prosenttia. Myynnin lisäksi Skodan mallisto on laajentunut tällä vuosituhannella merkittävästi ja jatkoa on loppuvuodesta luvassa uuden ison SUV-mallin muodossa.

Uuden ison ja ylellisemmän katumaasturin nimi tulee tiettävästi olemaan Kodiak. Testeisssä bongattu auto oli varustettu pikkuveli Yetiin viittavalla optiikalla, joten tarkkaa näkemystä ulkonäöstä on vielä vaikea sanoa.

Tekniikasta tiedämme sen verran, että auto tulee jakamaan perusrakenteensa tänä keväänä esiteltävän uuden Volkswagen Tiguanin kanssa, mutta sisäisestä se tullee muistuttamaan enemmän Skodan lippulaivamalli Suberbia. 4,7-metrisenä se erottautuu useista kilpailijoista tarjoamalla seitsemän istumapaikkaa.

Pellin alle tullaan istuttamaan konsernin muissa autoissa nähtyjä moottoreita kuten uusi 190-hevosvoimainen turbodiesel sekä 280-hevosvoimainen 2,0-litrainen TSI-moottori.

Skoda Kodiakista on huhujen mukaan myös kehitteillä sulalinjaisempi versio BMW X4:n ja Mercedeksen GLC Coupén kilpailijaksi. Tätä mallia kuitenkin saamme odottaa vielä muutaman vuoden verran.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja