Mainos

Skanskan toimitusjohtajalle syyte lahjomisesta elinkeinotoiminnassa

Rakennusyhtiö Skanskan toimitusjohtaja joutuu oikeudessa vastaamaan syytteeseen lahjusrikoksesta.

Tuomas Särkilahtea syytetään Helsingin käräjäoikeudessa teosta, joka sisältää lahjomisen elinkeinotoiminnassa ja törkeän lahjomisen elinkeinotoiminnassa. Asianomistajana jutussa on käräjäoikeuden mukaan HOK-Elanto.  

Särkilahden syytteestä kertoi Yle. Helsingin käräjäoikeudesta kerrotaan STT:lle, että lahjomisesta on saanut syytteen kolme muutakin miestä. Heistä yksi kuuluu Särkilahden tavoin yhtiön Suomen-yksikön ylimpään johtoportaaseen. 

Skanskan mukaan skanskalaiset epäillyt kiistävät syytteet. 

– Molemmat henkilöt ovat antaneet selityksen siitä osasta asiaan liittyvää tutkintaa, johon he kytkeytyvät. Heillä on yhtiön luottamus ja he jatkavat tehtävissään, sanoo Skanskan hallituksen puheenjohtaja Anders Danielsson tiedotteessa. 

Helsingin käräjäoikeudessa on vireillä juttu, jossa HOK-Elannon entistä kiinteistöjohtajaa syytetään teosta, joka käsittää lahjuksen ottamisen elinkeinotoiminnassa ja törkeän lahjuksen ottamisen elinkeinotoiminnassa.

Esitutkinnan perusteella miehen epäiltiin ottaneen vastaan yhteensä noin miljoonan euron lahjukset useilta liike- ja sopimuskumppaneilta. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.