Mainos

Skandaali! Puhemies keskeytti Politiikan korjaussarjan!

Politiikan korjaussarjan äijät joutuivat karun totuuden eteen ohjelman nauhoitustilanteessa, kun eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) keskeytti hyvin alkaneen rupattelun politiikan ajankohtaisista aiheista.

Ennen puhemiehen ilmestymistä Korjaussarja ehti käsitellä loppuviikon ministerikuviot selväksi. Tiivistelmä menee jotakuinkin näin:

Uusien ministerien kautta puolueet hakevat vaalimenestystä. Ministeripoloisten oma asema on sen sijaan vaakalaudalla, kun ylipäätään suostuvat menemään nykyiseen hallitukseen, jonka maine on jopa historiallisessa mielessä epämääräinen.

Poikkeuksen muodostaa kansanedustaja, SDP:n nykyisen puoluejohdon perintöprinssi, Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman (sd.). Hän ei lähtenyt hallitukseen tälläkään kertaa. Syy on Korjaussarjan mukaan se, että hän ei halua pilata lupaavaa mainettaan.

Ihmettelyä herättää kuitenkin se, että toista vantaalaisvaikuttajaa, Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajaa Tapani Mäkistä (kok.) ei ole edes mainittu kokoomuksen ministerikierrätyksen yhteydessä. Syitä löydettiin kolme: Tikkurilassa sijaitsevan kaupungintalon pitkään kaatopaikkaa muistuttanut törkyinen piha, Mäkisen nälkävuoden mittainen luettelo maksamattomista henkilökohtaisista laskuista ja se, että hän kaatoi (lattialle) kesäkuussa kokoomuksen puoluekokousjuhlassa liikenneministeri Paula Risikon (kok.).

Tarinan tässä vaiheessa puhemies Heinäluoma keskeytti poliittisen analyysin tunkeutumalla Korjaussarjan pöytään. Korjaussarja kehuikin puhemiehen välittömästi siitä, että hän jo hallituksen alussa ymmärsi hankkiutua puhemiehen asemaan, jossa ei voi tukea hallitusta edes puolivahingossa, koska puhemies ei saa äänestää eikä eduskunnan pöytäkirjoihin jää raskauttavia merkintöjä.

Puhemiehen harkintakyky vakuuttaa muutenkin, sillä hän vakuutti pysyvänsä jatkossakin poissa Tanssii Tähtien Kanssa -tuomaristosta, jossa viime viikonloppuna taitonsa näytti SDP:n puheenjohtajan paikalta syrjäytetty Jutta Urpilainen.

Kepulaisten osalta Korjaussarja näki hurmoshenkisen vaalikuumeen nousua ja puolueen vaalikassan kumisevaa tyhjyyttä.

Tämä ynnä paljon muuta Politiikan korjaussarjassa. Kyseessä on lähes viikoittain ilmestyvä politiikan satiirinen "ohjelma", jossa Timo Haapala ja Juha Ristamäki puivat ajankohtaisia aiheita. Vastuu on katsojalla.

Haapala on MTV Uutisten politiikan ja talouden päällikkö, Ristamäki Iltalehden uutispäällikkö. Politiikan korjaussarja on nähtävissä niin MTV:n kuin Iltalehdenkin verkkosivuilla.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.