Pelle Hermannin luojana tunnettu kirjailija Simo Ojanen on kuollut

Pelle Hermannin luojana tunnetuksi tullut kirjailija Simo Ojanen on kuollut.

Kirjailija Simo Ojanen on kuollut 80 vuoden iässä torstaina Porissa. Ojasen kuolemasta uutisoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Ojasen tytär vahvisti tiedon MTV Uutisille ja kertoi, että Ojanen oli sairastanut jo useamman vuoden ajan syöpää. Ojanen menehtyi torstaina Porin kaupunginsairaalassa puolen yön jälkeen.

Ojanen tunnetaan parhaiten Sirkuspelle Hermannin luojana. Ojasen luoman hahmon teki Ylen TV2-kanavalla vuosina 1978-1988 pyörineessä tv-sarjassa tunnetuksi näyttelijä Veijo Pasanen.

Aiemmin heinäkuussa uutisoitiin, että Pelle Hermannista on tekeillä koko perheen elokuva. Ojanen kertoi tuolloin tiedoteessa olevansa tyytyväinen, että rakastettu hahmo saa Timo Koivusalon ohjauksessa uuden elämän. Nimikkoroolissa nähdään Vesa Vierikko.

Ojanen kertoi elokuvan tiedotteessa ajatelleensa pitkään, ettei kukaan muu voi näytellä legendaarista hahmoa. Mieli kuitenkin muuttui.

– Tajusin, että onhan monista muistakin kirjallisista hahmoista tehty useita onnistuneita tulkintoja, Ojanen sanoi.

– Hermanni on rakas hahmo monille sukupolville. Hän saa nyt uuden elämän. Koivusalon upea näyttelijäkaarti tekee minut erityisen onnelliseksi, hän kiitteli.

Ojasen tuotantoon kuuluu etenkin lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Lisäksi hän kirjoitti näytelmiä ja käsikirjoitti muun muassa Rölli-televisiosarjaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja