Näyttelijä Aarre Karén on kuollut – tuttu muun muassa Uuno Turhapuro -elokuvista, Puhtaat ja valkeat lakanat -sarjasta sekä lukuisista teatterirooleistaan

Näyttelijä Aarre Karén on kuollut. Karénin tytär Laura Karén vahvisti asian Helsingin kaupunginteatterin arkiston Instagram-päivityksessä.

Aarre Einari Karén teki pitkän uran Helsingin Kaupunginteatterissa vuosina 1965–1987 ja Suomen Kansallisteatterissa vuosina 1987–1999.

Tokiossa Japanissa 29. marraskuuta 1932 syntynyt Karén teki koko työelämänsä ajan teatteria, mutta hän on monille tuttu myös televisiosta, elokuvista ja radiosta.

Karén näytteli elokuvissa muun muassa Mauno Kurkvaaran Kujanjuoksussa, Spede Pasasen useissa Uuno Turhapuro -elokuvissa sekä Aki ja Mika Kaurismäen elokuvissa.

Karénin tv-rooleja olivat muun muassa Musta tuntuu, Hynttyyt yhteen sekä Puhtaat ja valkeat lakanat.

Karén teki myös lukuisia äänirooleja, esimerkiksi Vekarana elokuvassa Joulupukki ja Noitarumpu ja Jokerina The Batman -animaatiosarjassa.

Karén esiintyi myös radiokuunnelmissa, esimerkiksi Sinuhe egyptiläisessä ja Vainaja-kuunnelmasarjassa.

Viimeisen teatteriroolinsa hän teki Turun kaupunginteatterissa Andriy Zholdakin ohjaamassa Kirsikkapuistossa vuonna 2012. Karénin viimeisin elokuva oli Johanna Vuoksenmaan ohjaama 21 tapaa pilata avioliitto vuonna 2013 ja viimeisin tv-rooli Syke-sarjassa vuonna 2014.

Karénin lapsenlapsi, näyttelijä Linnea Skog muisti näyttelijää Instagram-tilillään jakamalla Helsingin Kaupunginteatterin arkistokuvan Karénista tarinassaan.

– Hänet muistetaan monipuolisena ja taitavana näyttelijänä sekä positiivisena ja energisenä työtoverina. Lämmin osanottomme omaisille ja läheisille, kirjoitetaan Helsingin Kaupunginteatterin tilin julkaisussa, jossa jaettiin myös Laura Karénin viesti.





Lue myös:

    Uusimmat