SJK:lle jo viidennet valmentajapotkut reilun kahden vuoden sisään – seurapomon vakuuttelut näyttävät nyt hullunkurisilta: "Samanlaisia virheitä ei tehdä enää"

Veikkausliigassa kuudentena majaileva SJK jäi torstaina kolmannen kerran peräkkäin ilman voittoa, kun se kärsi 0-2 tappion IFK Mariehamnille. Kyseinen ottelu jäi päävalmentaja Alexei Eremenko seniorin viimeiseksi seuran peräsimessä. Perjantaina seura tiedotti Eremenkon potkuista. Valmentajapotkut olivat nyt jo viidennet reilun kahden vuoden aikana.

Vuosi 2017 oli SJK:lle katastrofaalinen. Seuran Veikkausliigaan nostanut ja menestystä takonut Simo Valakari sai helmikuussa potkut viiden vuoden työrupeaman jälkeen. Hän johdatti joukkueen kolmeen SM-mitaliin, mukaan lukien yhteen kultaan kaudella 2015. Loppuvuoden aikana seuraa luotsasi kolme eri valmentajaa (Sixten Boström erotettiin kesäkuussa, Manuel Roca erotettiin syyskuussa). Brian Page toimi tuolloin loppuvuoden vetovastuussa ja hän ottaa myös nyt vastuun päävalmentajan tehtävistä.

Seuran puheenjohtaja Raimo Sarajärvi summasi Rocan potkujen jälkeen epäonnistunutta kautta.

– Virheistä pitää oppia, se on ihan selvä asia. Toisaalta pitää olla nöyrä, että tällaista koulua saa käydä läpi. Seura tulee takaisin entistä vahvempana ja uskon, ettei samanlaisia virheitä enää tehdä, Sarajärvi sanoi tuolloin Tulosruudulle.

SJK:n valmentajaruletti ei loppunut kauteen 2017, vaan samana vuonna päävalmentajan tehtäviin kolmivuotisella sopimuksella tullut Tommi Kautonen sai potkut jo toukokuussa 2018. Vetovastuun otti tuolloin Eremenko senior, jonka tehtävät kestivät reilun vuoden. 

Seinäjokelaisseuran kaikki saavutukset, joihin kuuluvat kolmen SM-mitalin lisäksi Suomen Cupin voitto vuonna 2016, Liigacupin voitto vuonna 2014 ja Ykkösen mestaruus vuodelta 2013 ovat tulleet Valakarin valmennuksen alaisena. 

Lue myös:

    Uusimmat