Jarkko Wiss kommentoi ensimmäisen kerran potkujaan – veti Ilves-takin uudestaan niskaan heti seuraavana päivänä: "Ehkä se kuvastaa"

2:06
Jarkko Wiss potkuistaan Tulosruudun haastattelussa: "Olisin päässyt jo samalla viikolla töihin"

Veikkausliigassa pelaava Ilves tiedotti elokuussa vapauttaneensa Jarkko Wissin päävalmentajan tehtävistä puolitoista vuotta etuajassa. Wiss kommentoi viisivuotisen työsuhteensa päättymistä ensimmäisen kerran keskiviikon Tulosruudussa.

Wiss pestattiin Ilveksen peräsimeen kaudeksi 2016, ja entinen maajoukkuepelaaja teki tamperelaisjoukkueessa kovaa jälkeä.

Veikkausliigassa tuloksena oli sijat viisi, kolme, viisi, neljä ja viisi, ja vuonna 2019 Ilves vei nimiinsä Suomen cupin. Hyvien tulosten lisäksi Ilveksen kokoonpanossa nähtiin näiden vuosien aikana runsaasti nuoria pelaajia, jotka kehittyivät Wissin alaisuudessa huimin harppauksin. 

Viime kesänä, 17. elokuuta Ilves Edustus Oy:n hallitus tiedotti vapauttaneensa Wissin tehtävistään, kun Ilves oli Veikkausliigassa seitsemännellä sijalla. Takana oli kymmenen ottelun jakso, jonka aikana Ilves oli voittanut vain kolmesti. Wissin viimeiseksi otteluksi Ilveksen peräsimessä jäi 1–4-tappio Hongalle.

Seuran hallitus kertoi potkujen syyksi luottamuspulan, mutta tämän enempää osapuolet eivät asiaa kommentoineet. Joukkueen sisältä julkisuuteen kantautui tietoja pelaajien tyytymättömyydestä Wissin toimintatapoihin.

Wiss avaa näitä toimintatapojaan Tulosruudun tuoreessa haastattelussa ja kertoo muun muassa siitä, miten jatkoi työtään Ilves-yhteisön hyväksi heti potkujen jälkeisenä päivänä.

– Kun hommat loppuivat, seuraavana päivänä olin Ylöjärven kentällä Ilves-takki päällä valmentamassa 11-vuotiaita. Ehkä se kuvastaa, että mikään katkera en ollut, Wiss sanoo.

Valmennuspestit aikuisten joukkueissa ovat saaneet toistaiseksi odottaa, vaikka niitäkin on Wissin sanojen mukaan tarjottu.

– Pitää välillä vähän arvottaa asioita, ottaa tietynlaista etäisyyttä ja tarkastella – ja nauttia elämästä. Haluan olla perheen kanssa ja antaa heillekin aikaa. Futiksen aika tulee vielä.

Katso Tulosruudun juttu Jarkko Wissistä kokonaisuudessaan jutun yläreunassa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja