Siuntiolaiset tiukkoina - raideliikenne jatkuu

Helsingin seudun liikenne suunnittelee Siuntioon uutta lähijunayhteyttä.

HSL:n hallitus hyväksyi tänään esisopimuksen liikenteen järjestämisestä HSL:n tilaamana.   

Liikenneministeriö päätti syyskuussa lopettaa Y-lähijunat Helsingistä Siuntion kautta Karjaalle säästösyistä. Päätös aiheutti laajaa vastarintaa Siuntiossa, josta käydään runsaasti töissä Helsingissä.

– Siuntion lähijunaliikenteen jatkuminen mahdollistaa työ- ja opiskelumatkojen tekemisen joukkoliikenteellä Helsingin seudulle jatkossakin, joten nyt tehty ratkaisu on HSL:n tavoitteiden mukainen. Siuntion kunta on kertonut junayhteyden olevan heille elintärkeä, sanoo HSL:n joukkoliikennesuunnitteluosaston johtaja Tero Anttila.

Liikenne- ja viestintäministeriö ilmoitti syyskuussa, että Y-junayhteys Kirkkonummen ja Siuntion kautta Karjaalle lopetetaan ensi vuoden maaliskuussa säästösyistä. HSL on yhdessä Siuntion kunnan kanssa etsinyt vaihtoehtoja korvaavasta ratkaisusta HSL-alueella. 

Helsingin ja Siuntion välille on tulossa Y-junakokeilun myötä arkipäivien ruuhka-aikoina kahdeksan lähtöä: neljä lähtöä molempiin suuntiin. Uuden Y-junan asemat ovat aluksi Helsinki, Pasila, Leppävaara, Masala, Kirkkonummi ja Siuntio. Myöhemmin, kun liikenne voidaan hoitaa kokonaan uudella junakalustolla, Y-juna pysähtyy myös Huopalahdessa ja Espoossa.

Lisäksi Helsingin ja Kirkkonummen välille perustetaan uusi X-tunnuksella liikennöivä nopea junayhteys. Se ajaa kaksi lähtöä ruuhkan aikaan ja pysähtyy samoilla asemilla kuin uusi Y-juna.

Lue myös:

    Uusimmat