Mainos

Sitra lupaa yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisusta miljoonan

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra käynnistää syksyllä kilpailun, jossa haetaan ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin. Parhaan ratkaisun keksijät saavat miljoona euroa suunnitelmansa toteuttamiseen.

Sitran Ratkaisu 100 -kilpailu alkaa sillä, että suomalaisilta kerätään keväällä ja tulevana kesänä näkemyksiä yhteiskunnallisista vaikeuksista. Mitään aihetta ei ole rajattu ulos, vaan ratkaisuja voidaan hakea miltä tahansa yhteiskunnan alueelta.

Myöhemmässä vaiheessa joukkueet miettivät tapoja ratkaista valittu haaste.
Sitran yliasiamies Mikko Kosonen pitää kilpailua oivallisena uusien ideoiden löytämiseksi.

– Suomi kaipaa ratkaisuja tulevaisuuteen. Tällaisina aikoina, kun olemme mieli maassa ja katsomme menneisyyteen, tarvitsemme tulevaisuuden ratkaisuja.
Kosonen muistuttaa, että nyt jokainen voi osallistua.

– Yhteiskunnan haasteet ovat monimutkaisia, eikä moniin ongelmiin ole mahdollista löytää ratkaisua ilman avointa yhteiskehittelyä, hän huomauttaa.

Kilpailu on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta ja Sitran 50-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Kilpailun tulokset kerrotaan vuoden 2017 lopussa.

Suomessa jaettava Millennium-teknologiapalkinnon suuruus on niin ikään miljoona euroa. Millennium jaetaan joka toinen vuosi, seuraavan kerran keväällä toukokuussa, ja sen tarkoituksena on nostaa esiin Suomea teknologiamaana.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.