Mainos

Sitra ja MTV Uutiset yhteistyöhön – jaossa miljoona euroa parhaalle ratkaisulle

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra järjestää kilpailun Ratkaisu 100, jolla se etsii ratkaisua Suomen tulevaisuuden tärkeimpään haasteeseen. Sitra jakaa parhaan idean kehittäneelle tiimille ratkaisun toteuttamiseen miljoona euroa.

Suomalaisilta on keväällä kysytty mitkä heidän mielestään ovat kiperimpiä ongelmia tai huolia. Sitra sai yli tuhat ehdotusta Suomen tärkeimmästä ongelmasta, joista asiantuntijaraati jalosti neljä haastetta jatkoon ja yleisön äänestettäviksi.

Neljä Ratkaisu 100 -haastevaihtoehtoa paljastetaan ja avoin äänestys haasteista alkaa verkossa 8.9.2016. Kuka tahansa voi olla mukana päättämässä, mikä ongelma ratkaistaan Suomen juhlavuonna 2017.

Keskustelua haasteista herätellään yhteistyössä MTV Uutisten kanssa verkossa, televisiossa ja yhteisissä tilaisuuksissa. Mediahub Helsinki Oy tekee Sitralle Ratkaisu 100 -verkkosivuston, jolla kilpailun etenemistä seurataan sekä tuottaa muun muassa SuomiAreena Goes -tapahtumia.

Sitra on myös SuomiAreenan virallinen yhteistyökumppani vuonna 2017. Ratkaisu 100 on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ja Sitran 50v-juhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

– Jotta kaikki saisivat mahdollisuuden osallistua keskusteluun ratkaistavasta ongelmasta ja kehitetyistä ratkaisuista, on mielekästä tehdä yhteistyötä suuren mediatalon kanssa, kertoo Sitran yliasiamies Mikko Kosonen.

– Toivomme, että Ratkaisu 100:sta tulee aidosti jokaisen suomalaisen oma haastekilpailu, jossa löydetään uusia ratkaisuja satavuotiaan Suomen hyväksi, Kosonen jatkaa.

Kun ratkaistava haaste on valittu, Sitra hakee tiimejä kehittelemään ongelmalle käytännön ratkaisuja.

– Tässä haetaan innovatiivisia ratkaisuja Suomen käynnissä oleviin muutoksiin.  Medialle on luontevaa olla mukana nostamassa näitä aiheita keskusteluun ja välittää niistä tietoa, sanoo MTV Uutisten vastaava päätoimittaja ja Mediahubin toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Neljästä haastevaihtoehdosta käydään keskustelua Helsingin keskustan Akateemisessa kirjakaupassa 8.9. klo 17-18. Tilaisuuteen voi osallistua myös verkon välityksellä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.